Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
BOX
Adaugat: 01 Iulie 2013

Fostul campion mondial Mihai Leu a ajutat un pugilist să nu renunţe la box

     Tot mai mulÅ£i sportivi români trăiesc cu teama de a fi nevoiÅ£i, din lipsa de fonduri, să renunÅ£e la carieră, chiar dacă în palmaresul lor se află numeroase premii ÅŸi medalii.
     Un astfel de caz este cel al pugilistului arădean Flavius Biea care în 2005 a devenit campion mondial la juniori, trofeu ce în alte ţări i-ar fi asigurat traiul ÅŸi condiÅ£iile de pregătire la cel mai înalt nivel.
     Dar cum Flavius trăieÅŸte în România, sportivul s-a trezit ÅŸapte ani mai târziu că a ajuns la fundul sacului de bani ÅŸi că nu mai are cum să continue marea sa dragoste, boxul.
     "Când am văzut că în Å£ară lucrurile se miÅŸcă tot mai greu, am decis să plec în Italia, însă în această Å£ară boxul nu este foarte căutat ÅŸi nici promovat. Apoi, m-am mutat în Anglila împreună cu Roxana, logodnica mea. Beke Robert, prieten din copilărie ÅŸi un om minunat, m-a susÅ£inut financiar ÅŸi moral pentru a continua ca sportiv. Un alt factor decisiv, ce a contribuit la decizia de a nu renunÅ£a la box, a fost momentul când l-am cunoscut pe marele campion mondial, Mihai Leu, pentru care am toată admiraÅ£ia ÅŸi care pentru mine este un adevărat model. Mihai m-a convins să boxez la gala de la GalaÅ£i din februarie anul acesta, evoluÅ£ia mea de acolo fiind apreciată atât de el cât ÅŸi de o altă legendă vie a boxului românesc, Leonard Doroftei", a povestit Flavius Biea, care de câteva luni este legitimat la clubul german EC Boxing, condus de Erol Ceylan.
     La GalaÅ£i, Biea a debutat în boxul profesionist cu o victorie fulminantă în faÅ£a bulgarului Pavel Petkov după un singur minut de luptă, în urma unui pumn aplicat în ficat.
     În prezent, Flavius se pregăteÅŸte în România pentru viitorul meci, care ar putea avea loc în luna august.
     "AÅŸ vrea să devin neamÅ£ cu acte în regulă, să învăţ limba germană la perfecÅ£ie şă să fiu la fel de iubit ÅŸi apreciat ca domnul Mihai Leu. În Germania, mă simt ca acasă pentru că sunt înconjurat de mulÅ£i români iar managerul nostru, Erol Ceylan, organizează mereu mici petreceri lacasa lui unde ne strângem să vedem împreună meciuri de box sau de fotbal. Alături de antrenori ÅŸi colegi, ne simÅ£im cu toÅ£ii ca într-o mare familie", a mai mărturisit tânărul pugilist Flavius Biea, care la vârsta de 14 ani se afla deja în componenÅ£a lotului naÅ£ional al României de cadeÅ£i.

 

Sursa foto : http://www.click.ro/bbtcontent/clipping/CLIIMA20130517_0043/5.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0