Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
GIMNASTICA
Adaugat: 13 Iunie 2013
 
Sport pentru toate vârstele, sub îndrumarea Mariei Olaru
 
   „Mens sana in corpore sano” nu e doar un dicton latinesc învechit. Asta s-a demonstrat în această dimineață în sala „Mircea Albu” din Circumvalațiunii, unde peste 100 de copii, însoțiți de părinți și chiar bunici au făcut exerciții de gimnastică sub îndrumarea Mariei Olaru, noua șefă a Academiei Olimpice Românie, filiala Timiș.
     „Luați distanță de două brațe între voi! Mâinile în șold, începem să dezmorțim gâtul! Și… unu, doi, trei, patru…”. Maria Olaru, ajutată de profesorii Alin Molcuț , Andreea Ulmeanu și Camelia Belean, au coordonat exercițiile de încălzire a peste 100 de copii, părinți și bunici în această dimineață, la sala „Mircea Albu” din Circumvalațiunii. Sub titlul „Valori olimpice, punte între generații”, Inspectoratul Școlar Timiș, în colaborare cu Liceul Grigore Moisil și Școala Generală nr. 18 și-au propus să le insufle celor mici, dar și celor trecuți de prima tinerețe plăcerea de a practica sportul.
     „Am organizat acest eveniment pentru a crea o stare de bine în rândul copiilor, dar și al părinților, pentru că mergem pe puterea exemplului. Dacă un părinte poate face mișcare, cu siguranță îi va insufla acest lucru și copilului.  Puteau fi și mai mulți copii, dar e bine și așa, pentru că altfel nu știu cum puteam face față. N-a fost deloc greu de lucrat cu ei, dimpotrivă, sper ca pe viitor numărul copiilor și al părinților să crească la astfel de acțiuni. Copiii trebuie să găsească plăcerea de a practica sportul pentru destindere, nu neapărat pentru performanță, trebuie să înțeleagă importanța sportului în viața fiecăruia”, a declarat Maria Olaru, cea desemnată recent în funcția de președinte al Academiei Olimpice Române, filiala Timiș.  
     Alături de gimnastica de înviorare, n-au lipsit nici pașii de dans, întregul eveniment transformându-se o manifestare a bucuriei cu ocazia venirii primăverii. „A sosit primăvara și am vrut să o întâmpinăm așa cum trebuie. Prin exercițiu fizic și, mai ales, prin dansuri, fie că vorbim despre dans popular, dans modern, chiar vals. La final am avut și o horă a prieteniei, pentru că olimpismul asta promovează, toleranța și înțelegerea între oameni”, a mai spus Maria Olaru.
     Proiectul desfășurat astăzi e extins și la nivel internațional, Inspectoratul Şcolar Judeţean având o colaborare strânsă cu omologii din Istanbul (Turcia), regiunea Kocaeli, între cele două institute având loc şi schimburi intense de experienţă.
 
Sursa foto : http://www.druckeria.ro/wp-content/uploads/2013/03/olaru.jpg

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0