Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
INGRIJIREA CORPULUI
Adaugat: 06 August 2013

     Chiar daca nu ai un buget generos pentru vacanta de vara, cateva zile la mare sunt intotdeauna binevenite pentru a prinde un bronz uniform si de lunga durata. Dar lucrurile nu se desfasoara intotdeauna asa cum iti doresti, ceea ce inseamna ca pot interveni diferite motive care te impiedica sa ajungi vara la mare.
     Nu te grabi sa ajungi la solar sau sa folosesti produse autobronzante. Avem pentru tine o solutie si mai buna pentru bronzarea naturala a pielii.
     Este vorba despre anumite alimente cu efect de pigmentare a nuantei pielii.

     1. Morcovii proaspeti
     Morcovii proaspeti contin o cantitate generoasa de betacaroten, un antioxidant puternic, care "bronzeaza" natural pielea. Cu alte cuvinte, daca incerci sa consumi in mod regulat morcovi, pielea ta va deveni mai aramie si va avea un aspect mult mai luminos. Oricat de mult ti-ai dori sa te bronzezi rapid, nu consuma morcovi sau suc de morcovi in exces, intrucat pielea ta poate dobandi o nuanta portocalie inestetica.

     2. Murele
     Delicioase si foarte sanatoase, murele au un efect antioxidant si iti protejeaza pielea de radicalii liberi, dar si de razele nocive ale soarelui. Ca si cum aceste beneficii nu ar fi fost suficiente, iti mai spunem ca murele ajuta pielea sa para bronzata.
     Cum se poate asa ceva? Foarte simplu. Murele sunt o sursa excelenta de luteina, o substanta activa care odata ajunsa in organism favorizeaza pigmentarea uniforma a pielii. Asadar, consuma cate o ceasca de mure la fiecare gustare de peste zi si vei obtine un bronz natural placut.

     3. Mango
     Fructele de mango contin si ele cantitati mari de vitamina A, pe care organismul o transforma in betacaroten. Prin urmare, daca vrei sa ai un bronz natural sanatos, consuma zilnic mango, fie ca atare, fie sub forma de suc. Mango este considerat a fi un super-fruct, intrucat este una dintre cele mai bune surse de antioxidanti si de substante cu efect anti-tumoral.

     4. Spanacul
     Daca pana acum te-ai tot ferit de spanac, considerand ca nu are cel mai grozav gust din lume, poate ca ar fi cazul sa iti schimbi parerea despre el. Spanacul este excelent pentru dobandirea unui bronz natural, intrucat contine betacaroten (da, desi dupa culoare nu ai zice). Consuma frunze proaspete de spanac in salate fresh de vara!

     5. Rosiile
     Banalele rosii, pe care oricum le consumi vara, au un efect cel putin surprinzator: te ajuta sa capeti un bronz natural uniform. Desigur, nu ar trebui sa ai asteptari prea mari, avand in vedere faptul ca ai nevoie de cantitati mari de betacaroten pentru a prinde un bronz intens. Insa pentru o pigmentare frumoasa a pielii, poti da o sansa rosiilor. Daca sunt de gradina, mai bine, intrucat acestea contin cantitati mai mari de licopen.

     Alte alimente care iti "bronzeaza" pielea natural
     Pe langa cele 5 alimente enumerate mai sus, sunt multe altele care te ajuta sa ai o piele usor mai aramie pana la sfarsitul verii. Este vorba despre prunele foarte inchise la culoare, afinele, nectarinele, piersicile si ardeiul gras rosu, printre altele.

     Daca ai deja pielea bronzata natural prin expunere la soare, alimentele enumerate anterior sunt excelente pentru prelungirea bronzului cat mai mult timp.

Sursa foto: http://tb.ele.ro/Nu-ajungi-la-mare--5-alimente-care-iti--bronzeaza--pielea-natural/26fcf161a6198be7d3/588/331/2/70/Nu-ajungi-la-mare--5-alimente-care-iti--bronzeaza--pielea-natural.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0