Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FEMEI
Adaugat: 30 Martie 2016    Actualizat: 30 Martie 2016
 
StangaStanga
DreaptaDreapta

     Ne-am propus sa va prezentam cele mai apreciate modele de origine romana care au cucerit catwalk-urile internationale, ajungand sa fie adorate si invidiate, dar nu in ultimul rand preferate de designeri cu renume rasunator...
Incepem, fireste, cu Diana Dondoe... Frumoasa craioveanca este unul dintre cele mai de succes modele pe care le-a dat tara noastra, marcand o prezenta constanta atat pe catwalk-urile marilor prezentari de moda, cat si in pictorialele revistelor de profil.
     Diana Dondoe s-a nascut in Craiova, pe 22 decembrie 1982, fiind descoperita in Bucuresti de catre Giani Portmann, un model scout plecat la vanat pe strazile tarii noastre.
     A debutat in septembrie 2002, odata cu Saptamana modei de la Paris si Milano, unde a prezentat colectiile primavara-vara 2003 pentru Prada, Balenciaga si Miu Miu. Doua luni mai tarziu, a aparut in primul pictorial de moda din cariera, fiind fotografiata de Juergen Teller pentru revista W.

Date biografice Diana Dondoe
Data nasterii: 22 decembrie 1982
Locul nasterii: Craiova, Romania
Inaltime: 1.77
Culoarea parului: castaniu
Culoarea ochilor: verzi
Masuri: 84-59-89
Marime haine: 36
Marime incaltaminte: 39
Agentie: IMG

     2003 - apare in campania primavara-vara Balenciaga si lucreaza cu celebrul fotograf Mario Testino pentru campania publicitara Miu Miu. In acest an apare in pictoriale din trei editii Vogue Paris, Uk si Nipon, in revista Pop si French Revue de Modes. Urmeaza o noua saptamana a modei, de data aceasta Diana defiland in New York pentru Calvin Klein, Marc Jacobs, Proenza Schouler, Tommy Hilfiger si Zac Posen.
     La numai un an de la debut, apare pe coperta Vogue Paris, in numarul din noiembrie, fotografiata de Inez van Lamsweerde si Vinoodh Matadin, urmand ca in decembrie Solve Sundsbo sa o pozeze pentru coperta Vogue Japonia.
     2004 - isi reinnoieste contractul de imagine cu Balenciaga, devine noua fata pentru Celine, Emanuel Ungaro si Nina Ricci. In ianuarie apare pe coperta revistei italiene Flair, pentru ca in martie sa fie pe coperta Dazed & Confused iar in aprilie este pentru a doua oara cover-girl Vogue Paris!
     Defileaza pentru a treia oara la show-urile de moda de la Milano Fashion Week pentru Alberta Ferretti, Dolce & Gabbana, Jil Sander, Prada etc. Devine rasfatata pictorialelor de moda, aparand in i-D, V si, din nou, Vogue Paris. Incheie anul devenind imaginea colectiei de accesorii Chanel si Dona Karan pentru sezonul toamna iarna.
     2005 incepe cu o aparitie sexy: faimosul calendar Pirelli. In cadrul Paris Fashion Week, Diana defileaza pentru regretatul designer Alexander McQueen, Chanel, Hermes, Lanvin si Viktor & Rolf. Este fotografiata de doi mari artisti: Steven Meisel pentru un pictorial din Vogue si de catre Mario Sorrenti pentru coperta i-D din iunie.
     De asemenea, devine imaginea Oscar de la Renta si Jean Paul Gaultier, Steven Meisel fotografiind-o din nou pentru campania primavara vara Prada. In octombrie mai puncteaza o coperta pentru revista Vogue, de aceasta data editia spaniola.
     2006 - devine imaginea Dona Karan si Moschino pentru campaniile de primavara-vara si in martie apare pentru a doua oara pe coperta revistei Flair.
     2007 - semneaza un contract cu brandul de lenjerie La Perla, devenind imaginea acestuia. In octombrie, in cadrul Paris Fashion Week, defileaza pentru Louis Vuitton si Yves Saint Laurent.
     2008 - Diana incepe anul cu aparitia pe coperta revistei Cover si continua stralucit cu prezentarea pentru Jonathan Saunders la New York Fashion Week. Realizeaza un pictorial pentru numarul din mai al Vogue-ului spaniol, iar in septembrie e prezenta inca o data in Vogue Paris si i-D.
     Anul nu s-a sfarsit si mai puncteaza o aparitie pe coperta primului numar al revistei Wall Street Journal, un pictorial fotografiat de Mario Sorrenti pentru Vogue Italia si inca unul pentru Vogue Paris.
2009 o gaseste pe catwalk purtand creatiile lui Marc Jacobs in cadrul New York Fashion Week. Traiectoria succesului continua cu aparitia intr-un pictorial in Harper's Bazaar UK, fiind fotografiata de Paola Kudacki.
     La inceput de primavara in 2010, data cu primul numar al editiei Vogue Turcia, am avut placerea s-o descopar pe Diana Dondoe drept imaginea brand-ului turcesc Network. Si drumul ei stralucitor in lumea modei nu se va opri aici, cu siguranta...

Sursa foto: Facebook.com


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună
Unele prietenii pot fi toxice, la fel ca și unele relații.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0