Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 04 Octombrie 2021

        Potrivit presei internaționale, miliardarul George Soros a cerut statelor Uniunii Europene să emită obligațiuni perpetue ca metodă de plată a costurilor de combatere a pandemiei de Covid-19. Într-un articol numit „This is the time to emit perpetual bond”, Soros spune că țări precum Marea Britanie, Austria, Danemarca, Olanda, Suedia și Finlanda ar fi primii candidați pentru a strânge bani în acest fel. Măsura ar face ca un milionar precum George Soros să se transforme în creditorul perpetuu al țărilor UE, potrivit stiripesurse.ro.

        Acest tip de obligațiuni, folosite și la finanțarea războaielor napoleoniene din Marea Britanie, sunt obligațiuni ce nu trebuie rambursate niciodată, ci doar dobânda trebuie plătită anual. Soros susține că „răspunsul Europei (n.r. la pandemia de Covid), din păcate, lasă de dorit”, iar acest „eșec” se datorează „relației complicate” dintre instituțiile centrale ale Uniunii și statele membre.

        Chiar dacă în Europa au avut loc importante progrese politice, odată cu începerea pandemiei, susține Soros, Uniunea „nu a fost înzestrată cu o putere fiscală suficientă pentru a finanța tipul de stimul fiscal care ar fi necesar pentru a face față pandemiei. În această situație, guvernele europene trebuie să își extindă propria capacitate de răspuns fiscal la pandemie”.

        Soros este de părere că țările UE au „obligația față de cetățenii lor de a face față acestei situații de urgență prin orice mijloace necesare”, iar emiterea de obligațiuni perpetue ar fi un instrument eficient în lupta anti-Covid. Soros recunoaște că există reticență în privința obligațiunilor perpetue, dar le promovează în Europa încă din secolul XVIII, iar acum crede că ar trebui introduse în strategia Băncii Centrale Europene (BCE).

        Potrivit lui Soros, BCE a achiziționat „cantități masive” de obligațiuni în programul de relaxare cantitativă, iar acestea reprezintă datorii deținute în „perpetuitate” de instituție, pentru că „vânzarea obligațiunilor acumulate pe piață ar putea provoca prea multe tulburări pe piață și obligarea guvernelor să le răscumpere ar provoca austeritate de neconceput”. Soros spune că, atunci când obligațiunile devin scadente, BCE ar putea, foarte simplu, să le înlocuiască cu obligațiuni de stat nou emise și, la rândul lor, să le transforme din obligațiuni cu scadență fixă în datorii perpetue.

        Totuși, explică miliardarul, există o „mare diferență” între obligațiunile perpetue emise direct de guverne și datoria perpetuă apărută pe o cale circuitată. În cazul în care autoritățile unui stat european emit astfel de obligațiuni, „vor bloca pentru totdeauna ratele scăzute ale dobânzii”. În schimb, dacă autoritățile emit noi obligațiuni ordinare pentru a umple stocul de obligațiuni al BCE, „este posibil să fie nevoite să plătească ratele dobânzii”. Soros spune că obligațiunile emise de autoritățile unui stat ar avea beneficii „democratice”. Actualmente, „datoriile perpetue” sunt create de BCE, „o instituție care nu răspunde direct electoratului” și este condusă de „mandatul restrâns de a menține stabilitatea pe termen lung în întreaga zonă euro”. Statele UE pot ignora acest mandat și „își îndeplinesc obligația față de cetățenii lor de a face față acestei urgențe prin toate mijloacele necesare”, chiar și emiterea de obligațiuni perpetue.

 

Citește și: Programul Rabla pentru Electrocasnice va începe din nou în perioada următoare!

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

Sursa foto: https://stirileprotv.ro/stiri/international/george-soros-ii-cere-lui-zuckerberg-sa-se-retraga-de-la-sefia-facebook-care-este-motivul.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Gheorghiță, despre sfârșitul pandemiei în țara noastră: Sperăm ca din a doua jumătate a anului…
Medicul militar spune că pandemia de la noi din țară ar putea să s...
 
Vine o perioadă grea pentru angajații care nu se vaccinează. PNL vrea ca cei depistați pozitiv să-și plătească tratamentul și spitalizarea
PNL și PSD au discuții aprinse pe tema legii certificatului verde la...
 
Arafat, despre restricțiile care vor fi în vigoare de Sărbători
Autoritățile vor evalua situația epidemiologică din țara noastră...
 
29 noiembrie – zi liberă. O altă minivacanță pentru români
Românii angajați la stat vor avea o minivacanță de 5 zile.
 
Rafila: Certificatul verde trebuie introdus doar când situația se agravează/ Trebuie să conțină și testare/ Nu trebuie să oprime lumea
Ministrul propus la Sănătate este de părere că certificatul verde ...
 
Europarlamentar, atac dur la adresa guvernanților: Nu se poate să stați și să nu dați nici medicamente, nici teste!
Un europarlamentar critică guvernanții pentru că își bat joc de r...
 
Ministrul Sănătății, detalii despre a treia doză de vaccin: Prioritatea este de a vaccina cât mai mult din populație
Alexandru Rafila a vorbit despre necesitatea administrării dozei a tr...
 
Șeful Romalimenta: Certificatul verde la locul de muncă va genera creșteri de prețuri
Sindicaliștii din domeniul alimentar refuză introducerea certificatu...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
În ce condiții se va participa la parada de Ziua Națională

» 29 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Urmează o serie de schimbări în ceea ce privește certificatul verde. Anunțul ministrului Sănătății

» 28 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Combinații alimentare care ard grăsimile

» 29 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Programul complet al manifestațiilor de 1 Decembrie la Alba Iulia
ALBA
» 27 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARGES
 
Primarul Gentea a înființat Compartimentul Evidența și urmărirea disciplinei în construcții. Ce rol are structura

» 28 Noiembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Primăria Galați anunță începerea lucrărilor la prima creșă pe care o va înființa

» 27 Noiembrie 2021 | Comentarii 0