Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 28 Ianuarie 2020    Actualizat: 28 Ianuarie 2020

        Se tot scrie în media despre scandalurile din USR, apar numeroase mesaje de pe grupul Poiana lui Iocan, tot mai mulți membri ai partidului sunt nemulțumiți de modul în care Dan Barna acționează în privința celor care nu-i împărtășesc în totalitate opiniile, dar nu se aude nimic despre vreo măsură a liderului de partid. USR este la un pas să se scindeze, iar Dan Barna în loc să unească, dezbină. 

 

        Ultima dată au crescut tensiunile în interiorul USR-ului în urma unei ședințe a Biroului Național ce a avut ca subiect principal tema candidaturii lui Antonio Andrusceac la funcția de primar al Sectorului 4. Spiritele s-au încins după ce Andrusceac a fost ales de Filiala de sector să candideze, dar conducerea USR a vrut să invalideze mandatarea acestuia. În acest context, mai mulți membri ai partidului, printre care și Mihai Goțiu, au atacat decizia oamenilor lui Barna. Pe grupul `Poiana lui Iocan`, Goțiu afirmă că Dan Barna, liderul USR, pune pumnul în gură oricărui membru care nu este de acord cu el, porivit b1.ro. Iată o serie din mesajele postate de membri USR:

 

        „Dăm dreptul BN-ului să invalideze orice candidatură la nivel județean când și cum are el chef, fără niciun fel de criterii, regulament sau procedură predictibilă să anuleze oricând cu 13 voturi voința democratică a unei întregi filiale județene?” a scris Tudor Benga.

 

       „În Biroul Național am discutat despre respingerea candidaturii lui Antonio Andrusceac, candidat USR la Primăria Sector 4, ales de către Filiala USR Sector 4. Eu am votat împotriva respingerii candidatului USR Andrusceac. Principalul motiv este acela că Biroul Național trebuie să respecte autonomia filialelor și votul acestora. A crea un precedent periculos prin care oricând noi, Biroul Național, venim `de la centru` și schimbăm alegerile unei Adunări Generale a oricărei filiale pe candidații la primărie sau orice funcție electivă înseamnă a renunța la ADN-ul nostru de partid altfel. 

        Dreptul `de a fi ales` este un drept esențial al oricărui membru USR conform statutului. Cea mai grea sancțiune, echivalentă chiar cu excluderea este invalidarea unei candidaturi. 

        Am rugămintea să luați în considerare faptul că acest candidat a fost ales în luna august de Filiala USR Sector 4. Filiala a conumicat alegerea acestui candidat către cetățenii Sectorului 4, care știu că acesta este candidatul nostru. A-l respinge cu 4 luni înainte de alegerile locale ar fi fost o problemă de imagine pentru noi, arată nehotărâre, ridică suspiciunea alegătorilor că noi avem altceva de ascuns de fapt.

        Pe fond comentariile lui Andrusceac sunt condamnabile, fără dubiu, dar sunt suficiente să respingă o candidatură a unui coleg care a demonstrat că știe administrație publică? Ne sancționăm la nesfârșit oamenii pentru aceleași lucruri? Atunci înseamnă că adversarii noștri politici vor specula la nesfârșit orice am zis vreodată. Câți dintre noi cred că nu au făcut niciodată un comentariu nepotrivit?” a scris Mihai Goțiu. 

 

        „``USR ARE UN PREȘEDINTE CARE A FRAUDAT FONDURI EUROPENE``. Cum a ajuns să se discute despre asta în Biroul Național de aseară? (...) 

        Din punct de vedere statutar, Biroul Național nu are treabă să se pronunțe pe oportunitatea candidaților, ci pe respectarea criteriilor de integritate și a procedurilor de desemnare. Oportunitatea e treaba filialelor (căci de-asta au atutonomie).

        Cât timp Biroul Național a refuzat, așa cum am propus, să se pronunțe pe sesizări (că ar avea, în mod repetat, comportament agresiv și discriminator față de femei, că ar colabora cu PSD, etc.), invalidarea pe baza `percepțiilor negative` (argumentul lui Dan Barna), e aberantă. Pe principiul ăsta, orice persoană care e PERCEPUTĂ că ar fi fraudat fonduri europene nu ar putea fi candidatul USR (și e doar unul din exemple; avem colegi care sunt `percepuți` și acuzați ca fiind `Avocatul lui Mazăre`, `Bețivul din Vamă`, `Blasfemiatorul de Crăciun`, etc.)” sunt doar câteva dintre mesajele postate pe grupul Poiana lui Iocan. 

 

 

Sursa foto: ://salvamromania.org/2019/08/30/dan-barna-acuzat-de-schimbarea-declaratiilor-privind-intrarea-usr-la-guvernare-nu-m-am-razgandit/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Udrea și dosarul Microsoft: Zile petrecute în arest, ani buni de judecată, imaginea distrusă, clasare pe motiv că fapta nu există
Elena Udrea a scăpat de dosarul Microsoft după ani buni de judecată...
 
Modificări cu privire la purtatul măștii: Când ai voie să NU o folosești
A fost modificat ordinul de ministru cu privire la purtatul măștii d...
 
Tot ce trebuie să știi despre starea de alertă
Starea de alertă - principalele prevederi.
 
Șeful DSU, precizări despre starea de alertă: Terasele rămân închise, se prelungește suspendarea unor zboruri
Raed Afarat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a f...
 
Rafila: Suntem în zona galbenă! E bine, ai speranță că ții epidemia sub control
Alexandru Rafila spune că suntem în zona galbenă în ceea ce prive...
 
Casa Națională de Pensii Publice își reia gradual activitatea. Ce servicii vor fi disponibile la ghișee
Casa Națională de Pensii Publice anunță că, odată cu încetarea ...
 
Medic: Timpul îndelungat de purtare a măștii va avea efecte adverse!
Un medic dermatolog avertizează că purtatul măștii un timp îndelu...
 
30.000 de români vor fi testați pentru Covid-19. Când va începe campania Ministerului Sănătății
Președintele Societății Române de Microbiologie a spus că 30.000 ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Detalii despre deschiderea teraselor. Când ne vom apropia de o „viață cât mai normală”

» 28 Mai 2020 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cătălin Moroșanu, de la lupte la actorie: „Am fost cooptat într-un film”. Ce rol va juca „Moartea din Carpați”

» 27 Mai 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Cinci reguli pentru a încetini natural îmbătrânirea

» 28 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Peștera Lacul Dracului din Munții Locvei, un monument al naturii ce merită vizitat
CARAS-SEVERIN
» 27 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Primarul Adrian Dobre a verificat activitatea SGU din zona de vest a Ploieștiului

» 27 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Adrian Dobre: Au început lucrările de reparații la pasajul DN72, ieșirea din Ploiești spre Târgoviște

» 27 Mai 2020 | Comentarii 0