Aflat la doar 30 de kilometri de granița cu Ungaria, orașul Arad se evidențiază prin arhitectura clădirilor, prin atmosfera cosmopolitană, dar și prin numărul de obiective turistice care așteaptă să fie descoperite.
Biserica Roșie - Face parte dintr-un șir de 3 biserici amplasate de-a lungul Bulevardului Revoluției, în centrul orașului. Biserica Roșie sau Biserica Evanghelică este denumită astfel din cauza finisajului exterior deosebit, realizat din cărămidă. A fost ridicată în anul 1906, în stil neogotic; are un turn ce atinge 46 metri înălțime, iar în interiorul renovat se regăsește o minunată orgă electropneumatică, potrivit blog.hotelguru.ro.
Catedrala Ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul - Construită în perioada 1862-1865, este cea mai veche dintre seria celor 3 clădiri de acest fel de pe Bulevardul Revoluției. A fost realizată în stil baroc, are două turnuri gemene, ambele cu ceasuri pe fiecare parte. Frescele din interior, lucrate în stil bizantin, aparțin lui Eremia Profeta și sunt considerate printre cele mai frumoase din zonă.
Parcul Reconcilierii - Simbol al prieteniei româno-maghiare; aici cultura minorităților se îmbină perfect cu cea românească. În parc se pot admira o serie de statui cu o istorie interesantă și complicată, veche de secole, dar și un arc de triumf înalt de 9 metri.
Palatul Cultural - Se regăsește în Piața George Enescu la numărul 1 și este unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Arad pentru cei care admiră stilul arhitectural al anilor 1900. Construcția a fost terminată în anul 1913, arhitectul Szantay Laszlo combinând în realizarea palatului stilurile clasic, renascentist, gotic și baroc. În Palatul Cultural se află Muzeul de Științe ale Naturii, Muzeul de Istorie și Filarmonica.
Cetatea Arad - Considerată unul dintre cele mai importante monumente istorice din România. A fost ridicată în secolul XVII, iar în acea perioadă se număra printre cele mai impresionante fortificații militare din toată Europa Centrală și de Sud-Est. Forma Cetății, de dublă stea cu șapte colțuri, impresionează pe oricine și se poate admira cel mai bine printr-o survolare aeriană a zonei.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://blog.hotelguru.ro/ce-putem-vizita-in-arad-mica-viena-de-pe-mures/://ro.wikipedia.org/wiki/Fișier:Cetatea_Aradului.png://www.zilesinopti.ro/locuri/3472/palatul-cultural://www.cotidianul.ro/parcul-reconcilierii-ardelenii-si-maghiarimea/://ro.wikipedia.org/wiki/Catedrala_Nașterea_Sfântului_Ioan_Botezătorul_din_Arad://natocharitybazaar.ro/judet/arad/