Zănoaga Mare - cel mai adânc lac glaciar din România
Se regăsește în Munții Retezat, are 29 de metri adâncime și este format într-un circ glaciar, potrivit bzi.ro.
Vidraru - cel mai adânc lac de acumulare
A fost creat în anul 1965 de Barajul Vidraru în județul Argeș, pe râul Argeș. Are o adâncime de 155 metri și a fost conceput pentru producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundațiilor. Atunci când a fost finalizat barajul, măsurat la înălțime, s-a situat pe locul 8 în Europa și pe locul 20 în lume. Pe Barajul Vidraru se poate practica Bungee jumping.
Avram Iancu Ocnița - cel mai adânc lac antroposalin
Lacul Avram Iancu Ocnția (Ocna Pustie) se regăsește la Ocna Sibiului, are o adâncime de 132,5 metri (alte surse spun că ar avea chiar 160 de metri) și se numără printre cele mai adânci lacuri antroposaline din Europa. S-a format pe locul salinei Fodina Maior și se întinde pe 2649 metri pătrați, iar la suprafață are o salinitate de 180-200 g/l.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://spunehellovacantelortale.ro/cele-mai-frumoase-lacuri-din-romania/://www.lacuriocnasibiului.ro://www.carpathian-travel-center.com/en/offers/tour-11-crossing-the-tansfagarasan-road-into-wallachia_32/?backlink=7ktky://www.viata-libera.ro/turism/83665-zanoaga-mare-din-retezat-cel-mai-adanc-lac-glaciar-din-romania