Acidul azelaic se găseÈ™te în mod natural în grâu, orez sau secară, iar printre beneficiile sale se află cele antimicrobiene È™i antiinflamatorii. S-a demonstrat că poate trata cu succes afecÈ›iuni ale pielii precum acneea È™i rozaceea. În plus, din cauza faptului că este un acid blând, se poate folosi È™i pe un ten sensibil.
Fiind o substanță activă, acidul azelaic ajută la reducerea petelor pigmentare, previne acneea È™i chiar reduce ridurile fine. Chiar dacă în majoritatea produselor din comerÈ› acest acid se regăseÈ™te într-o cantitate mică, el este benefic È™i trebuie introdus treptat în rutina de frumuseÈ›e.
Folosit în mod constant, acidul azelaic va oferi pielii un aspect luminos prin faptul că acÈ›ionează ca un exfoliant È™i accelerează, în acelaÈ™i timp, procesul de regenerare a pielii. Dintre beneficiile sale mai enumerăm: curățarea porilor de bacteriile care cauzează iritaÈ›ii sau erupÈ›ii, reducerea inflamaÈ›iei, încurajarea procesului de vindecare a pielii, previne sinteza melaninei (care duce la apariÈ›ia petelor pigmentare).
Ca orice acid exfoliant, acesta poate produce efecte adverse precum decojirea pielii, roÈ™eață în zona în care a fost aplicat, furnicături sau iritaÈ›ii dacă nu este folosit corespunzător.
Te-ar putea interesa: Abdomen plat - băuturi care te ajută să fii mai subÈ›ire în talie!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.drmax.ro/articole/acidul-azelaic-beneficii-utilizari-contraindicatii