Pentru că pierderea sănătoasă în greutate este un proces greu È™i îndelungat, este mai bine să încerci să previi îngrășarea atunci când ai kilogramele la un nivel normal. Dacă s-a întâmplat, din diverse motive, să te îngraÈ™i È™i apoi să vrei să slăbeÈ™ti, dar È›i se pare că oricât te-ai abÈ›ine de la mâncare nu vine nici un rezultat, iată 4 aspecte care te-ar putea împiedica să scapi de kilograme:
1. Istoricul familial nu te ajută
Genetica este o parte foarte importantă a structurii siluetei noastre. Dacă majoritatea rudelor tale sunt mai „corpolente”, este foarte posibil ca È™i tu să moÈ™teneÈ™ti acest lucru È™i, de aceea, oricât ai încerca să slăbeÈ™ti să nu reuÈ™eÈ™ti mare lucru.
2. Corpul îmbătrâneÈ™te È™i pierde masă musculară
Odată cu instalarea menopauzei, scade È™i nivelul de estrogen, iar musculatura scade È™i ea. După 30 de ani, masa musculară scade cu 3 până la 8% cu fiecare deceniu. Acest lucru este o problemă pentru procesul de slăbire deoarece muÈ™chii ard cele mai multe calorii.
3. Mănânci dezordonat
Gustările repetate atunci când te uiÈ›i la show-ul preferat sau când umbli pe telefon ori tabletă te împiedică să slăbeÈ™ti pentru că nu vei mai È™tii cantitatea de mâncare pe care ai consumat-o.
4. Nu te odihnești suficient
Somnul are un impact mult mai mare asupra siluetei decât credeai. Când nu te odihneÈ™ti cum trebuie, organismul eliberează hormoni de stres numiÈ›i adrenalină È™i cortizol care încetinesc funcÈ›iile de autovindecare ale organismului. Persoanele care nu dorm cât trebuie simt nevoia să mănânce mai multe dulciuri È™i grăsimi trans pentru a compensa lipsa de energie.
Te-ar putea interesa: Cinci sfaturi pentru alegerea bocancilor de iarnă!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.balispa.ro/blog/cel-mai-bun-program-pentru-slabire/