Untul de shea se foloseÈ™te încă din antichitate, Cleopatra îl utiliza, spre exemplu, pentru o podoabă capilară mai sănătoasă È™i strălucitoare. Mai apoi, untul de shea a căpătat popularitate È™i folosirea lui s-a răspândit în întreaga lume. Iată cum îl poÈ›i folosi în trei moduri simple, dar eficiente:
Pentru păr
Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că untul de shea menține părul sănătos, mai exact, previne ruptura firelor fragile și reduce iritațiile scalpului, prin urmare și mătreața. Untul de shea este util și pentru părul deshidratat și vopsit; se poate folosi ca mască aplicată chiar de la rădăcină și lăsată să acționeze 15 minute.
Pentru piele
Potrivit studiilor, untul de shea are o compoziÈ›ie asemănătoare cu secreÈ›ia de sebum a glandelor sebacee. Astfel, este ideal pentru ten uscat, sensibil È™i piele atopică, el fiind foarte puÈ›in procesat È™i fără alte substanÈ›e adăugate. Se poate aplica pe piele, aÈ™a cum este, dar nu în cantități mari sau se poate încorpora în crema de față sau corp. Folosit ca atare, s-a demonstrat că diminuează aspectul ridurilor după 4-6 săptămâni È™i, în acelaÈ™i timp, previne apariÈ›ia vergeturilor.
Pentru vindecare
Din cauza faptului că este bogat în vitamina A, se poate folosi la tratarea eczemelor, iritaÈ›iilor, a micilor răni, a călcâielor crăpate È™i a buzelor uscate. Untul de shea are È™i proprietăți antifungice, deci este un bun dezinfectant. Cercetătorii japonezi au arătat că, din cauza conÈ›inutului de acid cinamic, untul de shea este ideal pentru tratarea acneei. Se poate folosi cu încredere în tratamente pentru dermatită, psoriazis, piele iritată, erupÈ›ii cutanate, dureri musculare, etc.
CiteÈ™te È™i: ExerciÈ›ii simple pentru relaxarea ochilor când eÈ™ti la muncă!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://doc.ro/frumusete/untul-de-shea-beneficii-proprietati-si-intrebuintari