Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
Adaugat: 04 Ianuarie 2023    Actualizat: 04 Ianuarie 2023

 

        La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-au discutat două aspecte foarte importante: aprobarea PUZ-ului pentru reglementarea unei părți a zonei centrale și semicentrale a orașului și asocierea cu administrația județeană (Consiliul Județean Prahova) pentru ca aceasta să suporte 80% din cheltuielile neeligibile ale proiectului pasajului subteran, scrie stiriactuale.ro. 

 

        Realizarea pasajului (care înseamnă fluidizarea traficului, parcări subterane, reducerea emisiilor de carbon, siguranță crescută pentru șoferi și restul participanților, etc) și implicit a zonei pietonale de deasupra (locuri de joacă, spații verzi, fântâni arteziene, piste de biciclete, terenuri de sport, parcuri, zone de petrecere a timpului în aer liber, și altele) va primi finanțare europeană, fonduri nerambursabile, cheia dezvoltării unei comunități. Acest PUZ ar schimba total fața Câmpinei, ar transforma-o într-un oraș european, modern și, poate, cel mai dezvoltat, din punct de vedere al infrastructurii, oraș al Prahovei. 

 

 

        Deși primarul Moldoveanu, inițiatorul proiectului, a explicat consilierilor că nu votează realizarea pasajului, aspect deja votat favorabil, în unanimitate chiar, în alte hotărâri ale Consiliului, consilierii PSD au părut a fi `setați` contra. Primarul a venit cu dovezi și le-a arătat consilierilor ce au votat.

 

        Cele două proiecte nu au trecut la vot, consilierii locali PSD dând din nou dovadă că singurul lor scop este să blocheze fondurile europene pentru Câmpina. Poate ar trebui să nu ne mai mire, dat fiind că aleșii locali din partea PSD au venit mai mereu nepregătiți la ședințele de Consiliu Local, ba mai mult, unul dintre ei, Andrei Duran, a început să facă semne obscene în văzul tuturor celor prezenți, filmat fiind.

 

 

        Probabil Duran a deprins acest tip de comportament de la șeful său de partid, Dan Mușat, executor judecătoresc de profesie, dar care - prezent la ședințele de CL probabil să amintească alor lui cum trebuie să voteze - se strâmbă și face `fețe, fețe` de parcă are urgent nevoie de un control psihiatric. 

 

 

        În căutare de `chichițe`, Mușat a luat cuvântul în ședința CL și a încercat să demonstreze că proiectul pasajului nu are toate avizele, că lipsesc cele de la Ministerul Apărării și de la SRI și… probabil de la Papă, scrie stiriactuale.ro. Secretarul Municipiului Câmpina, Elena Moldoveanu, i-a explicat clar, cu legea în față, că ordinul din 1991 la care se referă aparține unei anexe abrogate în 2001, atunci când a intrat în vigoare legea 350/2001; fără succes însă, Mușat și-a susținut ideea. În văzul acestei împotriviri pe față, consilierii pro fonduri europene au părăsit sala de ședințe în timpul `discursului` lui Dan Mușat, președintele PSD Câmpina. 

 

 

Unii lideri de partide din Câmpina se opun pasajului pentru că realizarea lui i-ar aduce lui Moldoveanu „lejer următoarele trei mandate”

 

        Asta au afirmat doi consilieri locali din două partide diferite. Primul, Liviu Briciu (POL) a spus: „Dacă acest pasaj se realizează, Moldoveanu câștigă următoarele trei mandate lejer. Asta mi-au spus anumiți lideri de partide din Câmpina, motivându-mi opoziția lor față de acest proiect. Tot anumiți lideri de partide mi-au spus să facem tot posibilul să nu votăm proiectele primarului”, scrie stiriactuale.ro.

 

        Și Briciu nu a fost singurul. „S-a ajuns prea departe în legătură cu acest proiect. Nu cred că cineva are dreptul să ne impună cum să votăm. O fostă consilieră locală spune că nu trebuie votat acest proiect pentru a nu îi asigura primarului trei mandate la conducerea Câmpinei” a spus Florin Marcu, mai scrie sursa citată.

 

        Afirmațiile celor doi, din plenul ședinței de Consiliu Local, au adus liniște totală în sală. 

 

        La votul negativ al consilierilor PSD s-a alăturat și cel al consilierilor locali din partea PMP: Bogdan Ene, Marius Anghelescu și Aron Sabo.

 

         Cum să se blocheze dezvoltarea unui oraș, cum să se refuze fonduri europene, cum pot niște consilieri să fie contra celor care i-au votat, contra câmpinenilor, din astfel de motive? Oare este cineva în spatele claselor politice din Câmpina? 

 

 

Te-ar putea interesa: Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Dacă autoritățile nu vor duce România în Schengen, vor avea de înfruntat critici extrem de serioase!

 

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
La Reghin, autoritățile locale și județene organizează un spectacol cu ocazia Zilei Naționale a Portului Popular Românesc
Asociația „Tradiții Mureșene”, în parteneriat cu CJ Mureș și...
 
Primăria Râmnicu Vâlcea va distribui suplimentar pachete cu alimente persoanelor defavorizate
În cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizat...
 
Consiliul Județean Satu Mare investește în sănătate
Cabinetul de planificare familială din Spitalul Județean de Urgenț...
 
Primarul din Siliștea Gumești, despre deteriorarea Casei Memoriale Marin Preda: Aia e...
Casa Memorială Marin Preda se află într-o stare avansată de degrad...
 
Centura de nord a comunei Vladimirescu, tot mai aproape de a fi realizată
„Am preluat drumul pentru a putea demara lucrarea”
 
Investiții de peste 610 milioane de euro în comuna Florești, județul Cluj
„Ajungem la peste 610 milioane de euro, bani europeni, peste 80%, in...
 
Primăria Bistrița continuă campania de recenzare a câinilor în localitățile limitrofe
Campania de recenzare, cipare și sterilizare a câinilor cu stăpân ...
 
Două noi corpuri de clădire au fost inaugurate la Aeroportul Craiova
Un Terminal Plecări și un Terminal Sosiri au fost inaugurate la Crai...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
Astăzi încep înscrierile pentru Bacalaureat. Greva generală din școli continuă

» 29 Mai 2023 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Reguli noi pentru vânzarea sau cumpărarea mașinilor

» 27 Mai 2023 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Trucuri de machiaj pentru ochi mai tineri și odihniți

» 29 Mai 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Festivalul KidZilla se va desfășura pe esplanada Operei Naționale București

» 29 Mai 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Viceprimarul Onița a participat la un eveniment ce a avut scopul de a strânge fonduri pentru elevii cu rezultate bune la învățământ

» 29 Mai 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Primarul din Siliștea Gumești, despre deteriorarea Casei Memoriale Marin Preda: Aia e...

» 26 Mai 2023 | Comentarii 0