Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
Adaugat: 17 Martie 2020

        La Ploiești, măsurile împotriva pandemiei de coronavirus au fost luate încă de săptămâna trecută însă, odată cu instituirea stării de urgență, primarul municipiului, liberalul Adrian Dobre, a convocat din nou Comitetul pentru Situații de Urgență în vederea suplimentării acestora. 

 

        Astfel, printre măsurile binevenite se numără: spălarea cu dezinfectanți a străzilor, piețelor, spitalelor, a platformelor de gunoi, etc.; reducerea programului de transport în comun; suspendarea activității în Oborul Ploiești; suspendarea accesului vizitatorilor în Grădina Zoologică și în alte instituții; suplimentarea mijloacelor de transport în comun pentru evitarea aglomerației de la orele de vârf, și multe altele.

 

        Primarul Adrian Dobre face apel la locuitorii municipiului Ploiești să iasă cât mai puțin din case, aceasta fiind cea mai bună soluție pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Dacă părăsirea locuinței este inevitabilă, se recomandă evitarea zonelor aglomerate și a contactului fizic direct, mai spune primarul.

 

        „După cum v-am anunțat, astăzi (n.r. luni) am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență în vederea suplimentării măsurilor de prevenție în limitarea răspândirii virusului COVID-19. Pe lângă măsurile adoptate astăzi și săptămâna trecută, revin la dumneavoastră cu rugămintea să evitați deplasările, spațiile aglomerate, contactul fizic direct și să vă protejați. 

        Igienizăm și mijloacele de transport (încă de la începutul săptămânii trecute) străzile, locurile de joacă și piețele, etc., dar cel mai important acum este să rămânem acasă, în măsura în care putem” a transmis Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești. 

 

        Iată măsurile adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență săptămâna trecută și luni, potrivit Primăriei Ploiești:

 

 • Spălarea arterelor principale din municipiul Ploieşti (zone cu trafic intens de persoane, zonele staţiilor de autobuz, gărilor, pieţelor, spitalelor, parcurilor, platformelor de gunoi) cu substanţe dezinfectante. 
 • Începând cu data de 18.03.2020, desfăşurarea programului de transport public de călători, pe raza Municipiului Ploieşti, să va realiza între orele 6.00 – 22.00, cu excepţia curselor de pe platformele industriale. 
 • Dezinfecția locurilor de joacă din Municipiul Ploiești, aflate în administrarea S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești, precum și a celor din Parcul Memorial «Constantin Stere» și Parcul Municipal Ploiești Vest.
 • Suspendarea activitatății comerciale în Oborul din Ploiești, în consens cu Hotărârea emisă de Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, care interzice orice fel de activitate ce presupune participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane.
 • Suspendarea activității cu publicul, la Grădina Zoologică Ploiești, din cadrul Administrației Parcului Memorial « Constantin Stere », pentru perioada 14-22 martie 2020. 
 • În piețele agro-alimentare din Municipiul Ploiești s-au prevăzut dispozitive cu soluție dezinfectantă, iar comercianții care își desfășoară activitatea în aceste piețe au fost informați cu privire la măsurile necesare prevenirii infecției cu coronavirus. 
 • Dezinfecția piețelor agro-alimentare din municipiu.
 • Suplimentarea mijloacelor de transport în comun la orele de vârf, pentru evitarea aglomerației, și igienizarea regulată a acestora.
 • Achiziționarea a două aparate de nebulizare și dezinfectant aferent folosirii acestor dispozitive, materiale care vor fi folosite pentru igienizarea ambulanțelor utilizate de Serviciul de Ambulanță Județean Prahova.
 • Preluarea pacienților (copii) de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești de către Spitalul de Pediatrie Ploiești, în vederea continuării tratamentelor.
 • Hrana pentru persoanele aflate în centrele de carantină pe raza U.A.T. Ploiești se va asigura de către Centrul Social pentru Persoanele în Vârstă, din cadrul A.S.S.C Ploiești.
 • Poliția Locală va asigura transportul hranei de la Centru Social pentru Persoanele în Vârstă, la centrele de carantină.
 • Suspendarea activității Teatrului „Toma Caragiu”, a Filarmonicii „Paul Constantinescu” și a Casei de Cultură „I.L. Caragiale” până la 31 martie, precum și desfășurarea activităților sportive.
 • Susupendarea activității în unităţile de îngrijire a copiilor antepreşcolari (creşe) din Ploiești (13- 31 martie).
 • Suspendarea activității centrelor de informare a cetăţenilor şi recreere a pensionarilor de pe teritoriul municipiului Ploieşti, aflate în administrarea ASSC, pentru perioada 11-31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei.
 • Suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar, începând cu data de 11 martie 2020, până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației, conform Hotărârii nr. 6/10.03.2020, a Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Alin Moldoveanu: Acțiunile de dezinfecție vor continua și în perioada următoare!
După operațiunea amplă de dezinfecție de vineri seară din Poiana ...
 
A patra rundă de dezinfecție la blocurile din Poiana Câmpina și la platformele de depozitare a gunoiului
La Poiana Câmpina, joi, 14 mai, a avut loc încă o rundă de dezinfe...
 
Adrian Dobre, primarul Ploieștiului, explică măsurile ce se iau în oraș începând de astăzi
Odată cu încetarea stării de urgență și adoptarea stării de ale...
 
A început asfaltarea străzilor din Poiana Câmpina, zona Gării, străzi pe care s-a introdus rețeaua de canalizare
După introducerea canalizării, străzile din zona Gării se asfaltea...
 
Primarul Clujului explică regulile pentru transportul în comun după 15 mai
Numai persoanele care se deplasează în interes de serviciu vor putea...
 
Adrian Dobre, despre curățenia în zona Dâmbu: Imaginea orașului nostru depinde de fiecare dintre noi
Primăria Ploiești a făcut din nou curățenie în zona pârâului D...
 
Adrian Dobre: Se vor achiziționa 20 de troleibuze noi
Primarul municipiului Ploiești anunță că se va achiziționa un lot...
 
Adrian Dobre: Chioșcurile ilegale din oraș, ridicate de SGU
Primarul Municipiului Ploiești a dispus începerea unei acțiuni de r...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Andreea Bălan a spus cum decurge viața ei de când s-a separat de George Burcea: „Eu mă ocup de toate... sunt și control freak!”

» 25 Mai 2020 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Economist: O revenire la starea de urgență ar putea fi fatală! Mi-e teamă că miza e politică

» 25 Mai 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Când nu trebuie să consumăm grapefruit

» 25 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Pădurea de la Giumalău, cea mai mare pădure virgină de molid din Europa
SUCEAVA
» 25 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Adrian Dobre, despre achiziția creșei Upetrom: Locuri asigurate pentru micuții ploieșteni/ Personalul va avea în continuare loc de muncă

» 25 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” va fi modernizată cu bani de la bugetul Primăriei Alexandria

» 24 Mai 2020 | Comentarii 0