Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL DOLJ
Adaugat: 25 Mai 2019    Actualizat: 25 Mai 2019

       Medicul Nicoleta Disea, de la dispensarul comunei Botoșești Paia din județul Dolj, a declarat că a fost amenințată de primarul PSD Ion Moraru care i-a cerut să elibereze adeverințe medicale pentru numeroase persoane, în baza cărora să se ducă la aceștia cu urna mobilă.

 

       Potrivit medicului, pe lista edilului social-democrat se aflau persoane decedate, bolnave psihic sau perfect deplasabile. Prin urmare Disea l-a refuzat pe Moraru, iar acesta a început să o înjure și să amenințe că o dă afară din comună. Primarul Ion Moraru a confirmat că l-a trimis la cabinetul medical pe contabilul primăriei cu listele respective, dar a susținut că nu existau persoane decedate pe ele. 

 

       „Acum câteva zile a venit la dispensar un subordonat al domnului primar Moraru. Mi-a dat o hârtie cu vreo 70 de nume și mi-a spus să le fac adeverințe pentru lista mobilă. I-am zis că nu i le fac pe loc pentru că am nevoie de timp să mă uit peste numele de pe listă. 

 

       Primul lucru pe care l-am observat, la prima privire aruncată pe hârtia adusă de la primărie, au fost două nume de persoane care decedaseră de curând, una pe 12 mai, alta pe 17 mai. Știam pentru că eu însămi le făcusem certificatele de deces. Apoi am văzut că pe listă erau și persoane cu probleme psihice, oameni fără discernământ, debili mintal. Însă, tot acolo erau și oameni sănătoși, persoane perfect deplasabile. Îi cunosc pe toți, doar sunt medic în comună. Mi-am dat seama că pe domnul primar îl interesau doar ștampila și parafa mea. Am decis să nu-mi risc pâinea și meseria” a declarat Nicoleta Disea potrivit g4media.ro.

 

       Medicul a spus că l-a întrebat pe primarul Moraru dacă oamenii de pe liste au trimis solicitări individuale, acesta a spus că au trimis la primărie. În momentul în care medicul i-a spus edilului că legea prevede cu totul altceva, au început amenințările și jignirile.

 

       „L-am întrebat pe domnul primar dacă lista pe care mi-a trimis-o este însoțită și de solicitări individuale ale oamenilor. Mi-a zis că da, că au trimis oamenii solicitările la primărie. I-am spus că legea prevede altceva, că nu la primărie trebuie trimise solicitările. Mi-a zis că sunt prost informată, că nu știu nimic. I-am spus din start: `E parafa mea`. `Ei, hai, e parafa ta. Nu pleacă nicăieri parafa ta, rămâne în secția de votare`. Domnul primar mi-a spus că și bolnavii psihic au dreptul de a vota. M-a făcut în toate felurile, m-a amenințat. Mi-a spus: `Am început războiul cu dumneata. O să-ți smotocesc mutra aia pentru că îți bați joc de mine, bandito și nenorocito. O să intru cum a intrat Ștefan cel Mare în turci și i-a decapitat pe toți `. Au urmat înjurături: `Taci în aia a mă-tii din gură, lasă că pun eu mâna pe tine`. A zis că mă distruge. A zis că datorită lui am ajuns eu acolo. Dar eu nu aparțin de primărie, ci de Casa Națională de Sănătate. I-am spus că dacă nu încetează cu jignirile și amenințările o să-i fac plângere penală pentru hărțuire. M-am consultat și cu un avocat. Mi-a spus că mă distruge, că mă elimină, că el are relații. Să vedem ce relații are domnul primar. Eu nu am nicio relație” a povestit medicul.

 

 

Sursa foto:  ://www.g4media.ro/exclusiv-marturia-unui-medic-despre-presiunile-unui-primar-psd-mi-a-cerut-adeverinte-pentru-urna-mobila-pe-lista-fiind-morti-debili-mintal-dar-si-persoane-deplasabile-am-refuzat-m-a-amenintat-a.html

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Primăria Craiova, achiziții la început de an
Abonamente de internet pentru băncile smart, una dintre achizițiile ...
 
Strategia de dezvoltare a județului Bistrița-Năsăud, pusă în dezbatere publică
Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a pus în dezbatere publică st...
 
Primăria Galați, primul pas pentru construirea Spitalului Municipal de Urgență
Administrația gălățeană a făcut primul pas pentru construirea un...
 
Căminul Cultural din Dragomirești, aproape de finalizare
Un proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții este apr...
 
Primăria Florești anunță colectarea brazilor de Crăciun
„Vă rugăm să nu aruncați brazii în containerele de deșeuri” ...
 
Primăria Alexandria, apel către locuitori pentru evitarea aglomerației la plata impozitelor
„Plătiți sigur și rapid prin accesarea platformei ghișeul.ro” ...
 
Primăria Baia Mare, somată să plătească gunoiul, altfel nu se va mai ridica din februarie
Operatorul de salubritate din Baia Mare a somat Primăria să plăteas...
 
Fostul prefect de Argeș demisionează din PNL datorită conducerii filialei județene
Emanuel Soare și-a anunțat demisia din PNL, din cauza comportamentul...
 
 
 
 
SANATATE
 
Rafila: Discuția despre introducerea certificatului Covid la locul de muncă rămâne deschisă

» 22 Ianuarie 2022 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cum se roagă Alexandra Stan când se simte lipsită de puteri: Doamne, dă-mi puterea...

» 21 Ianuarie 2022 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Sfaturi de îngrijire a sprâncenelor de care trebuie să ții cont

» 22 Ianuarie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
„Mica Unire” la Cluj. Programul manifestațiilor
CLUJ
» 22 Ianuarie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Primăria Slatina a premiat excelența

» 22 Ianuarie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Primăria Fetești va primi finanțare europeană pentru realizarea unui centru multifuncțional și pentru reabilitarea unor străzi

» 21 Ianuarie 2022 | Comentarii 0