Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI LOCALI
Adaugat: 15 Iulie 2013

Omul de afaceri Gheorghe Boncea este anchetat pentru şantaj

 

         La dosar există o înregistrare audio, din care rezultă că omul de afaceri, consilier local PSD în Curtea de Argeş, şi-a ameninţat o salariată că îi pune poza pe toate zidurile din Curtea de Argeş, dacă nu-i trece apartamentul pe numele lui în contul unui prejudiciu de un miliard de lei, reţinut în sarcina femeii
         Omul de afaceri Gheorghe Boncea, în acelaşi timp, unul dintre consilierii locali ai PSD, este anchetat de Poliţia şi Parchetul din Curtea de Argeş, pentru şantajarea unei foste salariate din cadrul lanţului de magazine care-i poartă numele. Boncea nu se află, de altfel, la prima abatere penală de acest gen, acesta fiind implicat şi într-un alt scandal public pentru distrugere din culpă.
         Acuzaţii de furt în gestiunea „Boncea“
         În vara anului trecut, unul dintre cei mai cunoscuţi business-meni din Curtea de Argeş a fost implicat într-un scandal de amploare, care este posibil, după cum decurg lucrurile, să se lase cu emiterea unui cazier judiciar. Pesedistul a fost acuzat de una dintre fostele sale angajate, Mariana Cărămidaru, că a ameninţat-o şi şantajat-o pe fondul unei lipse de din gestiunea magazinului „Boncea“. Conform poliţiştilor din Curtea de Argeş, Mariana Cărămidaru a fost iniţial acuzată de şeful ei, consilierul Boncea, că ar fi furat din gestiune sume în valoare de câteva sute de milioane de lei vechi şi că, în loc să se sesizeze organele de control, acesta a ameninţat-o că-i pune poza pe toate imobilele din Curtea de Argeş dacă nu-i vinde, pe numele său o maşină şi un apartament, pentru recuperarea presupusului prejudiciu. Conform unor date certe de la dosar, femeia s-a înarmat cu un reportofon şi l-a înregistrat pe omul de afaceri în timp ce acesta o ameninţa şi şantaja că o va face de ruşinea unui oraş întreg, dacă nu-i vinde bunurile pe care le are în posesie.
         Reportofon pentru probe
         După ce şi-a înregistrat şeful, Mariana Cărămidaru s-a înfiinţat la sediul Poliţiei, semnând o plângere penală împotriva consilierul local PSD, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, sesizare în care aceasta a recunoscut, printre altele, şi faptul că i-au „dispărut“ bani din gestiune, dar punând accent pe faptul că fostul ei patron a recurs la metode umilitoare şi mişeleşti în ceea ce o priveşte atât pe ea, cât şi familia ei. Fosta salariată de la „Boncea“ s-a văzut nevoită să-i dea ex-patronului ei maşina pe care o conducea când ea, când soţul, în contul respectivului prejudiciu de care a fost acuzată, la care s-a mai adăugat 100 de milioane de lei vechi, bani obţinuţi, spun ofiţeri ai Poliţiei, prin metoda şantajului. „Dacă nu-mi treci maşina pe numele meu şi nu-mi dai banii, mă duc la Poliţie şi spun tot şi te mai pun şi pe toate zidurile să afle tot oraşul că eşti o hoaţă!“ Iată doar una dintre declaraţiile pesedistului Gheorghe Boncea interceptate pe reportofon şi reproduse la dosar.  
         Parchetul a început urmărirea penală a lui Boncea
         Anchetatorii spun că sunt serioase motive de şantaj, dar dosarul este departe de a fi finalizat, pentru că mai trebuie audiate mai multe persoane, în calitate de martori. Cert este faptul că Poliţia a propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş începerea urmării penale asupra omului de afaceri Gheorghe Boncea, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, propunere pe care procurorii au confirmat-o. Scandalul a explodat şi la Consiliul Local Curtea de Argeş, diverşi consilieri afirmând că Boncea nu se află la prima abatere penală. Lucrurile stau chiar aşa. Recent, politicianul care controlează lanţul de magazine „Boncea“ mai este implicat într-un dosar penal, pentru distrugere din culpă. Acesta a vrut să-şi contruiască un imobil în centrul oraşului şi, din cauza lucrărilor pe care personal le-a dirijat, a intrat cu utilajele în pereţii caselor din vecinătate. Legat de scandalul de şantaj, consilierul local s-a arătat destul de deranjat vizavi de modul în care a fost şi este anchetat. Dar, în ciuda realităţii de la dosar şi contrar declaraţiilor date de anchetatori, acesta s-a văitat că lucrurile stau total invers şi că tămbălăul a plecat de la fosta sa angajată, Mariana Cărămidaru, faţă de care a pus la cale un... flagrant.
         Gheorghe Boncea: „I-am spus că trebuie să acopere prejudiciul“
         „Mariana nu mai lucrează la mine, la magazin. Vă daţi seama că am dat-o afară. A furat din gestiune, iar prejudiciul depăşeşte un miliard de lei vechi. Eu nu am şantajat-o, i-am spus doar că trebuie să acopere banii ăştia. Mi-a dat până acum doar o sută de milioane de lei vechi şi mi-a vândut o maşină. Restul nu ştiu cum îl va achita. I-am făcut şi dosar. Eu am chemat poliţia să-i facă un flagrant.“ Cea mai spinoasă dintre problemele care se ivesc odată cu aceste declaraţii este aceea că omul de afaceri nu are prea multe şanse să dovedească tunul de peste un miliard de lei de care spune că-şi suspectează fosta angajată. Mai mult decât asta, Poliţia certifică faptul că Gheorghe Boncea nu şi-a mai inventariat aface­rea, prin întocmirea bilanţurilor fiscale, de cel puţin trei ani încoace.

Curtea de Arges, ARGES
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
De mâine, cei care nu au declarație pe propria răspundere când ies din casă iau 2.000 de lei amendă
Cei care nu respectă regimul stării de urgență vor plăti amenzi d...
 
Magistrat: Să nu ne amăgim, virusul nu va schimba nimic. Vom mai fi pioși o lună-două
Președintele Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, a transmis un me...
 
Reprezentant BNR: Românii, scutiți de la plata creditelor pe perioada pandemiei de Covid-19
Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României a declarat c...
 
Streinu-Cercel, detalii despre virusul Covid-19: Ce îl inactivează și cum se transmite
Profesorul Adrian Streinu Cercel a oferit o serie de detalii despre tr...
 
Când vom putea ieși din case? Reprezentantul României la OMS spune când ar putea fi ridicate unele restricții
Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a...
 
Valabilitatea rovinietei nu se prelungește automat în perioada stării de urgență
Rovinietele nu se incadreaza in categoria "documentelor eliberate...
 
Spania cere ajutorul NATO fiind copleșită de răspândirea coronavirusului
Spania a înregistrat un record în ceea ce privește numărul decesel...
 
Ordonanța Militară 4 - cele mai importante prevederi
Duminică seara, ministrul Afacerilor Interne a prezentat Ordonanța M...
 
 
 
 
POLITICA
 
Mandatele aleșilor locali vor fi prelungite până la cel mult 31 decembrie 2020

» 06 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cabral, are o mare problemă cu fiica lui: „Caut metode să obosesc dragonul ăsta mic”

» 06 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cum să îți albești dinții fără să mergi la medic

» 06 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cetatea Ardud și legenda fantomei fiicei lui Rakoczi, principe al Transilvaniei
SATU-MARE
» 06 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Deputat: Președintele CJ Ialomița își arogă merite care nu îi aparțin

» 06 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primarul Timișoarei promite că se va dezinfecta fiecare stradă din municipiu

» 05 Aprilie 2020 | Comentarii 0