Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
BASCHET
Adaugat: 28 Iunie 2013

Biografia lui Ghita Muresan

 

     Ghiţă Mureşan este unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi jucători de baschet atât din România şi Statele Unite, cât şi din întreaga lume. A devenit celebru ca jucător de succes şi în liga profesionistă nordamericană NBA. Şi-a început cariera sportivă la secţia de baschet a Clubul Sportiv Universitatea Cluj, unde a avuto serie de recorduri. 
     Datorită aptitudinilor sale, a evoluat şi curând a atras atenţia selecţionerului  echipei naţionale şi mai apoi a echipelor din NBA. În 1993 a pătruns în liga profesionistă nord-americană (NBA), evoluând cinci sezoane pentru Washington Bullets (1993-1998) şi două pentru New Jersey Nets (1998-2000). În sezonul 1995-1996 a primit premiul NBA Most Improved Player Award, în acelaşi sezon şi în următorul a avut cel mai bun procentaj al aruncării de 2 puncte. La înălţimea de 2,31 m deţine titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA.
     Trebuie să începem în primul rând cu seriozitatea. Dacă nu eşti serios, degeaba munceşti. Dacă nu eşti serios, degeaba eşti talentat.  Apoi este mai bine să fii muncitor decât talentat. Dacă eşti talentat şi nu eşti muncitor, pierzi. Dacă nu eşti nici talentat, nici muncitor, pierzi. Dacă nu eşti foarte talentat, dar eşti muncitor, câştigi. Dacă le ai pe amândouă,  atunci câştigi foarte mult. Sportivii de performanţă sau antrenorii la orice echipă trebuie să înceapă cu seriozitate.  Antrenorii nu se pot apuca de antrenoriat, iar calitatea nu-şi pune amprenta asupra copiilor.

     Cât de dor vă este să jucaţi baschet la nivel profesionist?
     Deloc. Aia a fost demult. Ce poate fi mai frumos decât viitorul? Ce poate fi mai frumos decât copii ăştia pe care îi vezi cât de frumos progresează? Nu contează ce a fost mai demult.

     Nu vă deranjează statutul de vedetă publică, faptul că sunteţi imediat recunoscut pe stradă?
     Nu sunt o vedetă. Mai degrabă, sunt un fost baschetbalist. Acest lucru este parte din viaţă pe care vrem, nu vrem o ai şi trebuie să o iai aşa cum este. Atunci când respecţi şi eşti respectat, nu poate fi nicio problemă.
Mulţi oameni spun că aţi ajuns în NBA datorită norocului. Pentru că munca din spatele unei cariere de sportiv nu se vede, de obicei…
Sunt de acord cu toată lumea. Norocul a fost important. În NBA joacă în jur 300 de sportivi. Am fost unul din aceşti 300. Nimica nu e greu din ceea ce îţi place. Mai greu este ceea ce nu îţi place. Nu am muncit ca să ajung neapărat în NBA. Am muncit ca să fiu mândru de mine.

     Ghiţă Mureşan obţine premiul NBA Most Improved Player Award  (jucătorul cu cel mai bun progres), că  e cel mai bun marcator din acţiune, peste Shaquille O’Neal şi Michael Jordan şi că a fost lider în NBA două sezoane consecutive, 1995-1997, la eficienţa aruncărilor de două puncte.
     Ghiţă Mureşan a pătruns în anul 1993  în liga profesionistă nord-americană (NBA), evoluând cinci sezoane pentru Washington Bullets(1993-1998) și două pentru New Jersey Nets (1998-2000).
     Gheorghe Mureşan s-a născut de Ziua Îndrăgostiţilor, în 1971 în Tritenii de Jos, judeţul Cluj,  este căsătorit cu soţia sa Liliana, are doi copii George şi Victor şi că locuiesc la Washington.
     Ghiţă Mureşan a jucat în filmul „My Giant” cu Billy Crystal în 1998 şi a avut o apariţie într-un videoclip de-al lui Eminem – „My name is”.

Sursa foto : https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/150981_291572507632033_1847657120_n.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL COVASNA
 
Locuitorii din Sfântu Gheorghe, îndemnați să direcționeze 3,5% din impozit către ONG-uri

» 24 Mai 2024 | Comentarii 0