Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
COPII SANATOSI
Adaugat: 13 Aprilie 2018

        Exista mai multe feluri de tuse. In functie de cum tuseste copilul tau, remediile naturiste il pot ajuta sa scape de tuse. Fara antibiotice sau alte medicamente din farmacie, natura ne ajuta si de aceasta data.

1) tuse latratoare – copilul are nasul infundat, doarme linistit doar cateva ore, dar apoi incepe sa se sufoce, iar tusea suna exact ca un latrat. Asigurati-va ca hidratati foarte bine copilul. Sunati la urgenta daca cel mic are dificultati grave de respiratie sau daca tusea dureaza mai mult de cinci minute.

2) tusea productiva sau flegmatica – copilul are mucozitati, ii curge nasul, are gatul foarte inflamat si ii lipseste pofta de mancare. Aceasta tuse poate dura intre 1-2 saptamani. De asemenea, bronsitele sau pneumoniile pot determina tusea productiva.

Remedii naturale:

  • Infuzia din muguri de pin: doua lingurite de muguri la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani in timpul zilei.
  • Infuzia din flori de tei: o lingurita de flori uscate la 200 ml apa clocotit. Se beau 2-3 cani pe zi.
  • Ceaiul de cimbrisor: se infuzeaza o lingurita de planta la o cana cu apa clocotita. Se beau 2 cani in timpul zilei.

3) tusea seaca – copilul are o tuse sacaitoare, iar episoadele se indesesc mai ales noaptea sau cand copilul alearga. Mucusul produs in plamani ii gadila pe copii, ceea ce-i face sa tuseasca. Un alt semnal de alarma pentru parinti ar trebui sa fie faptul ca aceasta tuse apare dupa exercitiile fizice, alergii, raceli sau cand copiii ies la aer rece. Daca copilul vostru este mic sau slabut, veti observa ca pieptul lui se adanceste de fiecare data cand respira.

Remedii naturale:

  • Infuzia de patlagina: 1 lingurita planta uscata la 200 ml apa din care se  bea una sau două cani pe zi.
  •  Decoctul din ceapa: se fierbe o ceapa mare alba in 500 ml apa timp de aproximativ 10 – 15 minute (in final ramane cam jumatate de lichid) si cand se mai raceste se adauga miere. Se bea cate putin de-a lungul zilei.
  • Decoctul din scai vanat: 1 lingurita planta uscata la 200 ml apa care se fierb aproximativ 10 minute, iar dupa racire se iau 2-3 linguri de trei ori pe zi.

Se recomanda îndulcirea ceaiurilor cu miere de albine pentru ca mierea are proprietati calmante si antiinflamatoare.

4) tusea suieratoare – copilul respira rapid si foarte agitat. Bronsita, poate cauza o astfel de tuse. Cand acestea se inflameaza si se umplu de mucus, este foarte greu pentru copil sa respire. Cea mai comuna cauza a bronsiolitelor este infestarea cu virusul denumit RSV.

5) tusea convulsiva – copilul are dificultati de respiratie si face zgomot asemanator tipatului cand vrea sa inspire. Aceste episoade de tuse pot duce la varsaturi, la oprirea respiratiei, li se pot invineti buzele pentru ca nu primesc suficient oxigen.

         Exista si alte remedii 100% naturale pentru a calma tusea copilului  tau.

        Ceapa este recunoscuta din batrani ca fiind un leac "miraculos" pentru raceala. Aceasta amelioreaza tusea, dar si durerile de gat . Cel mai usor este sa prepari un ceai de ceapa la care adaugi cateva lingurite de miere. La farmaciile naturiste gasesti si sirop de ceapa. Consumul de ceapa cruda ajuta in prevenirea racelilor si implicit a tusei.

        Usturoiul este un antimicrobian si expectorant eficace si acest lucru il face un agent de valoare in lupta cu tusea . Usturoiul zdrobit si incalzit un pic in tigaie, consumat cald il poate vindeca pe cel mic de tuse. Include usturoiul in felurile de mancare care permit acest ingredient si il vei feri pe copil de raceala. Usturoiul cald calmeaza gatul si ajuta la lichefierea mucusului gros, facand mai usoara eliminarea sputei.

         Siropul de ridiche neagra vindeca orice fel de tuse (seaca sau productiva), avand si proprietati imunostimulatoare. Este excelent pentru copii. Bunicii procedau astfel: luau o ridiche neagra pe care o spalau bine, ii decupau un capac si in scobitura puneau zahar. Lasau ridichea langa soba (la caldura) si siropul rezultat il foloseau in tratarea tusei.

         Exista sirop din mugur de brad usor de gasit la farmaciile naturiste sau in gospodariile de la tara, dar exista si un sirop facut din ace de brad care trateaza tusea persistenta si creste imunitatea. Ambele sunt adjuvante recunoscute in tratarea tusei si pot fi administrate la copii. Mugurii de brad au proprietati antibiotice si antiseptice, dar au si proprietati calmante. Siropul din muguri de brad este foarte usor de facut in casa. Mugurii se spala bine apoi se pun la fiert in apa (astfel incat mugurii sa fie bine acoperiti de apa). Se fierb cam o ora, apoi se lasa in oala pana a doua zi. Siropul astfel obtinut se indulceste cu zahar. 

         Mierea ajuta copilul sa elimine mucusul si calmeaza gatul iritat. O poti folosi si ca indulcitor pentru ceaiurile antitusive. De asemenea, doua lingurite de miere intr-o cana de lapte cald vor face minuni pentru gatul piticului. Alt remediu pe baza de miere este terciul din malai. Se prepara o "mamaliga lichida", dar in loc de apa este bine sa folosesti lapte. Acest amestec se indulceste "bine" cu miere naturala. Mierea nu este indicata copiilor mai mici de un an.

        Ceaiurile din plante medicinale cum ar fi cimbrul, cimbrisorul, patlagina, busuiocul, teiul, sau ceaiul din coji de nuci, sunt de asemenea remedii naturiste pentru tuse la copii.

        Umidificatorul este un real ajutor pentru e evita infundarea puternica a nasului si ameliorarea tusei.

 

sursa foto:http://www.degenfeminin.ro/sanatate/ceai-si-sirop-de-ceapa-remedii-naturale-pentru-tuse-si-raceala/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0