Vitamina U este, de fapt, un compus din sucul de varză și nu este chiar o vitamină, ci un derivat al aminoacidului metionină. Se poate consuma ca supliment, dar se regăsește și în anumite alimente, în special în varză, broccoli, varză de Bruxelles și salată kale. Unele companii care produc cosmetice o folosesc în prepararea serumurilor și măștilor pentru față.
Beneficiile vitaminei U
- tratament adjuvant în ulcerul de stomac,
- îmbunătățește digestia,
- întărește imunitatea,
- protejează împotriva anumitor alegrii alimentare,
- scade colesterolul,
- accelerează vindecarea rănilor.
Potrivit unor studii efectuate la începutul anilor 1950 s-a demonstrat că în urma consumului a 950 mililitri de suc de varză zilnic, ulcerul se vindecă de 4-5 ori mai repede. Vitamina U, spun cercetătorii, poate reduce deteriorarea plămânilor, ficatului și rinichilor. În urma unor studii de laborator, această vitamină previne crearea celulelor de grăsime și ajută la reducerea colesterolului și trigliceridelor. Vitamina U are o mulțime de efecte benefice și asupra pielii: o protejează atunci când este expusă razelor UV și ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.
Citește și: Accesorii potrivite pentru birou. Cum să ieși în evidență, dar să ai aun aer profesional!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.kudika.ro/articol/good-vibes/51821/vitamina-u-ce-beneficii-are-una-dintre-cele-mai-putin-cunoscute-vitamine.html