Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, vinetele au proprietăți unice, printre care și de ardere a grăsimii. Pentru aceasta, însă, ele trebuie gătite corespunzător, altfel se pot transforma într-o bombă calorică. Pe lângă fibre, minerale, apă și vitaminele din grupul B, vânăta „absoarbe grăsimea ca un burete”, spune nutriționistul.
100 de grame de vinete gătite, de preferat coapte, au 30 de calorii, iar o lingură de ulei, de orice fel, are 100 de calorii. Prin urmare, pentru a nu transforma salata de vinete în maioneză, că „asta devine atunci când încorporăm în ea jumătate de sticlă de ulei”, spune nutriționistul, putem să ținem cont de câteva trucuri:
„- în loc de ulei, frecați vinetele coapte cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahina), au mai puține calorii decât două linguri de ulei și avantajul e că albesc vinetele, le elimină iuțeala, le leagă și le sporesc;
- în cazul vinetelor gătite, opăriți-le în prealabil 2 minute în apă cu sare și apoi puneți-le la scurs pe un șervețel: nu vor mai absorbi ulei; același efect se poate obține dacă se pune sare pe feliile de vânătă și se așteaptă 15 minute înainte de a le găti;
- folosiți un spray de ulei cu care să pulverizați doar un strop de grăsime; preferați gătitul la cuptor, în felul ăsta nu riscați ca preparatul să se ardă” a spus nutriționistul Mihaela Bilic.
Citește și: Crema de ochi: când și cum să o aplici!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://jurnaluldeafaceri.ro/salata-de-vinete-calorii-maioneza/