Verine cu ouă de prepeliţă şi sparanghel
Ouăle de prepeliţă sunt cunoscute pentru efectele lor benefice şi, deşi nu ar părea, au mai mulţi nutrienţi decât ouăle de găină, aşa că nu ezita să le foloseşti pentru aperitive festive. Se potrivesc de minune cu sparanghelul şi roşiile cherry uşor sotate. În locul sosului de muştar, poţi să foloseşti câteva picături de cremă de oţet balsamic.
Ingrediente
10 ouă de prepeliţă
1 legătură de sparanghel tânăr
300g de roşii cherry
1 legătură de ceapă verde
2-3 linguri ulei de măsline
sare, piper
Pentru sos
muştar Dijon
sucul de la 1 lămâie
1 legătură de mărar, tăiat mărunt
Mod de preparare
1. Se fierb ouăle de prepeliţă 3 minute. După ce au fiert, se scufundă în apă rece pentru a se curăţa mai uşor. Se taie fiecare ou pe jumătate.
2. Se curăţă sparanghelul de părţile tari ale tulpinei şi se taie în bucăţi. Se taie mărunt ceapa. Se încinge uleiul de măsline şi se rumenesc legumele, doar atât cât să se înmoaie puţin.
3. Pentru sosul de muştar, se amestecă bine muştarul de Dijon cu sucul de lămâie şi mărarul.
4. Se pun legumele rumenite în pahare transparente. Se adaugă jumătăţile de ou. Se asezonează cu sare şi piper. Se servesc cu sosul de muştar alături. Opţional se pot adăuga crutoane.
Sursa foto: goodfood.ro