Despre beneficiile uleiului de cocos pentru frumusețe cu siguranță ai auzit, dar poate nu știi cât este de bun în bucătărie: este extrem de versatil și poate fi folosit pentru multe preparate. Iată cum îl poți folosi:
1. La gătit
Este o grăsime excelentă, pentru că structura lui rămâne intactă până când se încinge, iar atunci când o face nu eliberează substanțe nocive ca alte uleiuri de gătit.
2. Înlocuiește untul
Mai ales în rețetele de prăjituri. Schimbarea este benefică atât pentru vegani, dar și pentru cei care vor să reducă nivelul colesterolului. De asemenea, uleiul de cocos se mai poate folosi și la sandwich-uri, în cafea sau smoothie-uri pentru a da un plus de savoare și grăsimi sănătoase.
3. Ideal pentru vegani
Acest ulei nu ar trebui să lipsească din alimentația veganilor. Faptul că se întărește la temperatura camerei, oferă o textură și un gust extraordinare.
4. Îl poți folosi să prepari ciocolată
Amestecă trei părți egale de cacao, miere și ulei de cocos pentru a obține un sos delicios de ciocolată. Compoziția se poate băga la frigider, iar după ce s-a întărit vei mânca o ciocolată de casă absolut delicioasă și sănătoasă.
5. Sursă de grăsimi sănătoase
Acizii grași cu lanț mediu (acid caprilic, acid lauric, acid capric) conținuți de uleiul de cocos se digeră treptat, prin urmare vor oferi energie pentru mai mult timp. În plus, uleiul de cocos este ușor de digerat, nu formează depozite de grăsimi, are efecte antimicrobiene și antibacteriene.
Citește și: 5 sfaturi pe care trebuie să le știi înainte să ieși la întâlnire cu o persoană cunoscută online!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://uleicocosromania.ro/ulei-de-cocos/miracolul-din-bucatarie-uleiul-de-cocos/