Untul de cacao are aproximativ aceleași beneficii ca ciocolata neagră, dar nu intră în categoria lactatelor. Are un punct ridicat de ardere, de aceea poate fi utilizat în multe feluri fără teama că poate dezvolta compuși nocivi pentru organism. Iată ce beneficii are:
Protejează inima
Potrivit specialiștilor, grăsimile din surse vegetale sunt bune pentru reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare. Din cauza compușilor polifenolici, untul de cacao reduce inflamația, previne întărirea arterelor, accelerează metabolizarea grăsimilor și previne atacul de cord.
Îngrijește pielea
Acizii grași și antioxidanții din untul de cacao reduc inflamarea pielii. Astfel, acest tip de unt poate fi aplicat pe tenul afectat de eczemă, psoriazis, rozacee sau alte iritații.
Oferă energie și imunitate
Polifenolii din untul de cacao acționează ca antioxidanții, întărind sistemul imunitar. Mai mult, previn deteriorarea celulelor și a ADN-ului, adică bolile autoimune, oboseala cronică și chiar cancerul.
În cafeaua fierbinte se poate adăuga puțin unt de cacao, iar după 3 minute va face o spumă consistentă și delicioasă, bogată în acizi grași Omega-3, Omega-6, vitamina E și K.
Untul simplu ce se folosește la micul dejun pe feliile de pâine prăjită poate fi înlocuit cu untul de cacao. Temperatura ridicată a pâinii va intensifica gustul de ciocolată.
Un desert simplu, rapid, consistent și slab caloric îl reprezintă câteva bucăți de banană sau măr unse cu unt de cacao. Consumând unt de cacao va dispare și pofta de bomboane sau prăjituri. Untul de cacao poate fi folosit în smoothie-uri, ca topping pentru clătite, cu fulgi de cereale precum ovăzul sau cu orez.
Citește și: Cum se aplică perfect fondul de ten în funcție de ustensilele folosite!
Urmărește-ne pe Facebook pentru mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre dacă ți-a plăcut articolul sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://republicabio.ro/blogs/stiri/totul-despre-untul-de-cacao-beneficii-proprieta-i-utilizare-re-ete