Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 30 Septembrie 2023

        Strugurii sunt printre cele mai populare fructe după mere și prune. Aroma și dulceața lor, dar și faptul că sunt extrem de sănătoși pentru organism, în special cei cu coajă neagră, îi fac de nelipsit de pe mesele noastre. Iar din această cauză, vrem să îi păstrăm cât mai mult timp, chiar și în lunile reci de iarnă. 

 

       Ca să păstrezi strugurii pentru iarnă trebuie să alegi un soi cu boabe tari, crocante și pielița groasă. Aceștia se conservă cel mai bine în lădițe, în frigider sau la congelator. Aceste soiuri sunt: Hamburg, Coarna, Regina sau Crampoise, iar ele pot fi păstrate în beciuri reci, în lădițe bine aerisite, afumați cu dioxid de sulf pentru a îndepărta mucegaiul.

 

        Struguri păstrați în lădițe de lemn - În cel mai răcoros spațiu din casă, în lădițe de lemn, se pot păstra strugurii peste iarnă. Pe fundul lădiței pune un strat de hârtie cerată, apoi așează ciorchinii fără să se atingă între ei. În farmacii există o sare numită metabiosulfit de potasiu ce are efect antioxidant și conservant (se folosește și la vin, conserve, etc.) și presară o linguriță pe fundul lădiței. 

 

        Mai poți păstra strugurii într-o cămară răcoroasă, bine aerisită, atârnați pe funii și acoperiți cu ziare sau hârtie cerată, pentru a fi feriți de praf, dar și pentru ca lumina soarelui sau căldura să nu ajungă la ei. Dacă temperatura din cămară este constantă și cât mai rece, strugurii vor rezista până la 3 luni. 

 

        Încă o metodă bună de păstrare a strugurilor este să îi pui în borcane boabă cu boabă, după ce i-ai spălat și ai ales boabele sănătoase. Se toarnă apă rece și la fiecare borcan (de 800 grame) se pune o jumătate de lămâie și o linguriță de zahăr. Borcanele se închid etanș cu capace și se sterilizează la bain-marie pentru 10 minute. Acești struguri pot fi folosiți la prăjituri, torturi și salate de fructe.

 

        Struguri la congelator - Boabele mari și cărnoase de struguri pot fi ținute la congelator. După ce se spală și se aleg boabele cele mai bune, se lasă la uscat pe un prosop de hârtie, se pun în pungi de hârtie speciale pentru congelator și se păstrează departe de carne sau alte congelate care nu sunt fructe. 

 

 

Te-ar putea interesa: Ce trebuie să știi înainte să achiziționezi o cadă stand alone!

 

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

 

Sursa foto: https://mamaplus.md/mama-si-copilul/familie-si-societate/de-ce-trebuie-sa-mananci-12-boabe-de-struguri-si-de-ce-se


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0