Pulberea de turmeric se folosește cu succes în a da un plus de savoare preparatelor, dar și pentru a ne ajuta să scăpăm de unele afecțiuni. Acest ingredient se folosește din cele mai vechi timpuri; în rutialurile hinduse, spre exemplu, era considerat magic, din cauza culorii galben-portocalii.
Turmericul poate fi folosit cu încredere în ritualuri de frumusețe, el este antiseptic, prin urmare previne și tratează coșurile. Măștile cu turmeric sunt recunoscute pentru faptul că au proprietatea de a curăța, în profunzime, pielea de toxine. Are efect și de întinerire, folosit tot ca mască de față (amestecă un vârf de cuțit de turmeric cu o lingură de smântână pentru un ten suplu și neted). Astfel de împachetări se pot face și pentru picioare și brațe, folosind iaurt însă.
Acest ingredient mai este indicat în răceli, iritații ale gâtului, calmarea crampelor menstruale, prevenirea crizelor de astm, ca remediu pentru prostată și colon și chiar ca protector împotriva maladiei Alzheimer. Turmericul are rolul de a purifica sângele, contribuind la fluidizarea lui și la stimularea producției de globule roșii. În amestec cu piperul negru, turmericul se absoarbe mult mai bine în organism și are efecte imediate.
În bucătărie se poate folosi într-un desert preparat din orez cu lapte de cocos și lemongrass, se poate utiliza ca și colorant al mâncărurilor dulci sau pentru condimentarea cărnurilor de miel ori mâncărurilor de legume. În amestecul de condimente pentru pește, turmericul este indispensabil, la fel ca și în prepararea sosului curry.
Atenție! Nu se folosește în cantități mari, nici pe față (poate păta pielea în galben) și nici în bucătărie (poate irita mucoasa gastrică).
Citește și: Ce este acidul salicilic și cum îl poți introduce în rutina de beauty!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-turmeric