Toți părinții își doresc ca odraslele lor să se dezvolte armonios și să crească sănătos. O etapă importantă a dezvoltării o reprezintă diversificarea alimentației, care poate deveni o reală provocare pentru proaspăta mămică. Ca cei mici să se bucure de o alimentație sănătoasă și gustoasă, poate duce la petrecerea unui timp mai îndelungat în bucătărie. Iată câteva condimente bune pentru copiii cu vârsta de peste 8 luni, potrivit Qebe:
1. Boia dulce - conține o cantitate mare de vitamina C, precum și capsaicina, o substanță cu acțiune antiinflamatoare și antioxidantă care reduce riscul apariției cancerului. Boia de ardei ajută la îmbunătățirea circulației și a digestiei.
2. Busuioc - unul dintre cele mai populare condimente care, în cazul copiilor, este indicat să fie folosit verde. Este o sursă excelentă de vitamina A, magneziu, potasiu, fier și calciu; ajută la ameliorarea răului de mișcare, a indigestiei, a constipației.
3. Chimen - este bogat în magneziu și fier și este recunoscut pentru beneficiile pe care le are în tratarea afecțiunilor digestive (flatulenta, indigestie, diaree, grețuri, etc). În cazul copiilor, acest condiment cu aromă puternică, ajută la eliminarea paraziților intestinali, dar și a colicilor.
4. Ghimbir - sau condimentul minune. Conține uleiuri volatile, compuși fenolici, vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, E, C și K), minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu, sodiu, zinc), rezine, mucilagii, celuloză și taninuri. Consumat regulat, ghimbirul stimulează puternic imunitatea, este antioxidant, stimulează digestia și este antivomitiv. Pentru copii este recunoscut datorită faptului că ajută la tratarea unor afecțiuni respiratorii și la îmbunătățirea memoriei.
5. Nucșoara - are proprietatea de a crește temperatura corpului, prin urmare este ideală în stările de gripă. De asemenea, stimulează digestia și induce somnul, fiind un calmant general.
6. Rozmarin - un condiment ce oferă gust și savoare mâncărurilor pentru cei mici. Se poate adăuga în preparate pe bază de miel, pasăre, în soteuri de legume (se combină excelent cu gustul roșiei, al vinetelor, morcovului, dovleceilor), în supe, în mâncăruri pe bază de ouă, dressinguri pentru salate sau snacksuri și, nu în ultimul rând, este ideal peste cartofii gătiți în orice fel. Rozmarinul este recunoscut pentru îmbunătățirea circulației, este un bun tonic intestinal, util în stările astenice, convalescență și anemii.
7. Scorțișoara - pe lângă aroma deosebită, scorțișoara are proprietăți antimicrobiene, stopează dezvoltarea bacteriilor, a ciupercilor și are proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, scorțișoara este un antidot al diareei și disconfortului gastric.
8. Vanilia - dulce, aromată și plăcută. Se spune că vanilia face minuni în alungarea stresului, că ține infecțiile la distanță și întărește imunitatea. Păstăile de vanilie conțin eugenol, o substanță cu efect antiseptic și anestezic local și reduce febra. Vanilia neutralizează aciditatea din stomac și reglează digestia.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.copilul.ro/sugar/diversificare/Cand-si-cum-poti-introduce-condimentele-in-alimentatia-bebelusului-a15062.html