Terină de avocado şi somon afumat
O mâncare delicioasă, fără gluten
Ingrediente
ulei de floarea-soarelui, pentru uns
450g felii subţiri de somon afumat
100g brânză de capră, ruptă în bucăţi mici
3 linguri de chives, tocate
3 avocado mari, cojite şi tocate
3 linguri suc de lămâie
sos dulce de chilli, pentru stropit
frunze de salată şi vinegretă, pentru servit
Mod de preparare
1. Se ung cu ulei opt forme mici (ramekins), apoi se tapetează fiecare cu folie de plastic şi cu o felie mare de somon (se lasă capetele să atârne peste marginile formei).
2. Se amestecă brânza, chives, avocado şi sucul de lămâie, apoi se asezonează cu sare şi piper. Cu o lingură, se pune amestecul în forme, se apasă bine şi se acoperă cu somonul rămas pe laterale, astfel încât umplutura să fie sigilată înăuntru. Se dau la frigider timp de cel puţin 4 ore.
3. Înainte de servire, se scot terinele din forme, se înlătură folia de plastic şi se pun pe farfurii, alături de frunze de salată amestecate cu vinegretă. Se stropesc cu sos dulce de chilli şi se degustă ca atare sau cu pâine prăjită
Sursa foto: goodfood.ro