Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
COSMETICA
Adaugat: 27 Mai 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Ten deshidratat: semne si tratament

 

Cu un ten deshidratat se confrunta pana la 98% din populatie, in grade diferite. Aceasta este o problema asociata cu pielea intinsa sau solzoasa, liniile artificiale si imbatranirea prematura. Pentru ca o piele sa fie moale si neteda, are nevoie de doua lucruri: hidratare si sebum, cele doua functionand doar impreuna. 

Cauzele unui ten deshidratat

Una dintre principalele cauze ale unui ten deshidratat este ingrijirea necorespunzatoare. Un demachiant care iti lasa pielea intinsa sau deosebit de curata duce la deshidratare. De asemena, proprietatile alcaline ale sapunului pot determina deshidratarea pielii.

O alta cauza ar putea fi daunele aduse pielii prin folosirea unor tratamente dure impotriva acneei, cum ar fi peroxidul de hidrogen, acidul retinoic sau peroxidul de benzoil. De asemenea, expunerea la soare afecteaza transferul de umiditate. In ambele cazuri, pielea afectata are un aspect uscat. 

Neglijenta ar putea duce la deshidratarea tenului, dintr-o varietate de motive. Hidratarea insuficienta ar putea fi unul dintre ele, dar si fumatul, care este direct asociat cu formarea ridurilor prin strangerea sangelui in capilare. Astfel se reduce fluxul de umiditate si de nutritie ale celulelor. 

Anumite boli pot provoca deshidratare interna, care afecteaza si epiderma. Tratamentele pentru raceala si gripa usuca mucoasele si au efecte secundare pe suprafata pielii. Diureticele si cortizonul de asemenea, induc deshidratarea.

Dusurile fierbinti sunt eficiente pentru eliminarea excesului de sebum de la suprafata pielii, insa produc daune vaselor capilare, inducand deshidratarea. O masura in acest caz este sa te speli separat pe fata, cu apa calduta. 

O dieta care are un aport excesiv de sare poate duce la un ten deshidratat. Cafeaua poate contribui, de asemenea, la aceasta problema. 

Factorii de mediu se numara printre cauzele comune ale deshidratarii tenului. Aerul conditionat si incalzirea artificiala, in timpul lunilor de iarna, sunt doua dintre motive, deoarece, cand le folosesti, cantitatea de umiditate din aer se reduce. De asemenea, sauna, vantul si poluarea sunt alti factori. 

Semnele si simptomele unui ten deshidratat

Pentru a putea identifica tenul deshidratat, este important sa monitorizezi semnele si simptomele in mod regulat, asa incat sa tratezi cand este necesar. Daca ai aceasta problema, pielea ta va arata la fel ca atunci cand este arsa si s-ar putea sa ai aceeasi senzatie. 

Tenul deshidratat este iritat, prezinta linii uscate si roseata. Textura pielii va fi dura si nu va mai arata neted. Un alt semn foarte comun al deshidratarii este mancarimea extrema, care poate deveni chiar dureroasa. 

Tratament pentru ten deshidratat

Un ten deshidratat si uscat se agraveaza cu varsta, deoarece pielea noastra produce mai putin sebum, iar celulele moarte ale pielii nu sunt eliminate foarte des. Tratamentele vor varia in functie de fiecare persoana si de gravitatea deshidratarii. 

Cateva dintre cele mai frecvente tratamente sunt: spala pielea cu un demachiant non-spumant, care nu va elimina lipidele din piele, nu utiliza sapunul, foloseste un prosop pentru exfoliere manuala, aplica o lotiune hidratanta, pe baza de ulei si o crema cu un factor de protectie care are cel putin SPF 15 sau mai mult. 

Modalitati de combatere a tenului deshidratat in timpul iernii

In timpul iernii este mai dificil sa-ti pastrezi hidratarea, din cauza incalzirii centralizate, de aceea este nevoie de mai multe produse speciale de ingrijire a tenului deshidratat. 

Pentru aceasta perioada ar trebui sa renunti la produsele care contin alcool, pentru ca pielea este sensibila si s-ar putea usca. Totusi, nu toate tipurile de alcool sunt rele - produsele care contin alcool cetilic, stearilic sau cetearilic pot fi utilizate. 

Foloseste o crema sau un ser hidratant suplimentar. De asemenea, s-ar putea sa fie nevoie sa folosesti un ulei, pentru ca de multe ori, in aerul uscat, productia obisnuita de ulei nu este suficienta pentru a mentine hidratarea. Cele mai populare pentru tratarea acestei probleme sunt uleiul din nuca de cocos, cel de macese si uleiul de jojoba. 

Uleiul de macese inmoaie pielea si contine doze mici din vitaminele A si C, iar uleiul de jojoba este cel mai apropiat de sebumul natural al pielii. 

Modalitati de combatere a tenului deshidratat in timpul verii

In timpul verii, daca stai foarte mult in soare corpul va pierde apa si, din acest motiv, pielea va deveni uscata si fara viata. 

Bea multe lichide pentru a restabili nivelul de hidratare al corpului, cel putin doi litri de apa zilnic si consuma sucuri de fructe pentru a intineri pielea. Dupa doar cinci zile, se va vedea diferenta in aspectul pielii, aceasta recuperandu-si textura neteda si lucioasa.

Incearca sa renunti sau macar sa consumi cat mai putin ceai si cafea, in favoarea sucului de lamaie. Inainte sa te expui la soare, bea doua pahare cu apa si nu iesi niciodata direct in razele fierbinti. Protejeaza-te cu o umbrela, o palarie sau cu o sapca.


Pentru o mai buna protectie impotriva deshidratarii, consuma cat mai putine alimente prajite sau sarate. Daca pielea ta este hidratata prost, prepara o solutie din zahar, sare, suc de lamaie si apa. In doi litri de apa adauga o lingura de zahar si una de sare, stoarce o lamaie si pune solutia obtinuta la frigider. Bea un pahar cu apa la fiecare ora. 

Foarte multe persoane se confrunta cu un ten deshidratat, provocat de o varietate de factori. In functie de cauza acestei probleme si de simptome, alege cele mai bune tratamente pentru tine, cu produse de ingrijire si o dieta corecta, bogata in lichide.

Sursa foto: http://www.divahair.ro/images/speciale/articole/articole_imagini/oana_diva_20/21.03.2013/126242539.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
La sfârșitul lunii se redeschide Domeniul Regal Săvârșin cu un târg de primăvară

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0