Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
DESERT
Adaugat: 31 Mai 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Tarta cu fructe de padure

 

Ingrediente pentru 6 persoane

500 g Zahar

1 Zahar vanilinat

1 varf Sare recristalizata fina

15 ml Apa minerala fara CO2

90 g Unt 

150 g Faina alba de grau

2 buc Oua

50 ml Cognac

1/2 kg Fructe de padure dupa gust Coaja de lamaie

 

Mod de preparare

Se cerne faina deasupra mesei de preparare a aluatului, se face o scobitura in mijlocul gramajoarei de faina in care se adauga 1 lingurita de zahar vanilat, coaja de lamaie, sarea, lingurita de apa rece, oul si untul moale. Se framanta bine, iar alutul obtinut se aduna sub forma de bulgare si se lasa la frigider timp de minim 2 ore pentru fragezire.
Se intinde o foaie groasa de 1-2 cm, apoi se se decupeaza din aceasta o bucata ceva mai mare decat forma in care se va coace aluatul. Forma, de preferat cu margini cat mai joase, se unge cu unt, apoi se adauga bucata decupata de aluat si se apasa cu degetul pe margini ca sa se formeze o mica bordura. Aluatul ce iese in afara bordurii se taie. Pentru ca aerul de dedesubt sa nu umfle aluatul, acesta este intepat de 4-5 ori cu varful unui cutit si tot din acelasi motiv se adauga deasupra aluatului o hartie unsa cu unt pe care se aseaza boabe de mazare, fasole sau porumb care vor apasa aluatul. Se tine la foc mediu timp de 25 de minute, dupa care se scot hartia si boabele, se unge blatul cu ou batut si se mai lasa cateva minute. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
Fructele se curata, se spala intr-o apa si se scurg bine. Se aseaza pe blatul tartei, iar pe deasupra se toarna un sirop gros de zahar amestecat cu cognac sau un jeleu de fructe

Sursa foto: Facebook.com


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum să îți pregătești corect grădina la început de primăvară
Primăvara este anotimpul reînnoirii, deci momentul perfect să îți...
 
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0