Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Tagliata de miel cu năsturel și roșii

 

     Tradițional, tagliata este o friptură de vită tăiată foarte subțire, servită cu rucola și cu fâșii subțiri de parmezan. Noi am adaptat-o pentru o versiune britanică, în care mielul este servit alături de năsturel și roșii.

Ingrediente

câteve crenguțe de rozmarin, frunzele tocate
2 linguri ulei de măsline extravirgin
4 felii de pulpă de miel sau berbecuț (cam 450g în total)
250g de roșii prunișoară
1 lingură jeleu de coacăze
2 linguri de oțet balsamic
100g de năsturel, codițele groase înlăturate
100g de feta, sfărâmată
pâine cu coaja crocantă, pentru servit

Mod de preparare

1. Se freacă mielul cu rozmarin și o lingură de ulei, apoi se lasă la marinat 30 de minute, la temperatura camerei.

2. Se încinge o tigaie, se înlătură cea mai mare parte a rozmarinului de pe miel, se asezonează cu fulgi de sare de mare și piper proaspăt râșnit. Se adaugă steakurile și roșiile în tigaie. Se prăjește carnea două minute, apoi se întoarce pe cealaltă parte pentru încă două minute (vei obține o friptură în sânge). Se transferă carnea și roșiile pe o farfurie și se lasă să se odihnească.

3. Se ia tigaia de pe foc, se adaugă jeleul, oțetul și restul de ulei, apoi se amestecă pentru a se forma un dressing cald. Se adaugă caperele și zeama lăsată de carne în farfurie.

4. Se taie carnea în felii groase, pe oblic. Se aranjează pe un platou mare, împreună cu roșiile și năsturelul, apoi se presară brânza. Se toarnă sosul cu lingura și se mănâncă direct din platou, cu pâine crocantă.

5. V.N. per porție: 334 kilocalorii, 28g proteine, 6g carbohidrați, 22g grăsimi, 8g grăsimi saturate, 2g fibre, 6g zahăr, 1,4g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0