Ciupercile conțin aproximativ 90% apă și dau un gust deosebit oricărui preparat. În afară că sunt prietenoase cu silueta, ciupercile sunt o sursă valoroasă de fibre și proteine; ele conțin seleniu, potasiu, cupru, fier și fosfor, vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B6) și acid folic. Iată două rețete de supă de ciuperci care vor fi pe placul tuturor membrilor familiei:
Supă de ciuperci - rețetă germană
Ai nevoie de:
- 250 grame ciuperci de câmp,
- 250 grame ciuperci gălbiori,
- 750 grame de cartofi,
- 1 morcov,
- o felie de țelină,
- o jumătate de praz,
- pătrunjel,
- 50 grame de bacon,
- 1 ceapă medie,
- 1 frunză de dafin,
- 1 litru de apă sau supă de legume,
- 2 linguri de ulei,
- sare și piper,
- nucă de muscat rasă,
- o linguriță de făină de grâu.
Cum se prepară? Ciupercile se spală bine, se lasă la scurs și se pun de o parte 4 ciuperci de câmp și 10 gălbiori, iar restul se mărunțesc. Ceapa se taie mărunt și se călește într-o tigaie cu o lingură de ulei alături de ciupercile mărunțite, după care se presară puțină făină de grâu. Cartofii se taie cuburi, la fel și morcovul, felia de țelină și prazul și se călesc împreună cu bucățelele de bacon. Peste ele se adugă apa sau supa de legume și frunza de dafin. Când sunt aproape fierte, se scoate foaia de dafin și se adaugă restul de ciuperci de câmp și gălbiorii întregi și se lasă până dau în clocot. După ce au fiert, ciupercile întregi se scot cu o paletă și se adaugă amestecul de ceapă și ciuperci mărunțite, iar mai apoi se mixează. Se pun ciupercile întregi, se mai dau într-un clocot, se asezonează cu sare, piper, pudră de nucă de muscat și pătrunjel verde și supa se servește cladă.
Supă cremă de ciuperci - rețeta franceză
Ai nevoie de:
- 250 grame ciuperci de câmp,
- 3 lingurițe de unt,
- 1 ceapă,
- 2 lingurițe de făină,
- 1 litru de apă,
- 1/2 litru de lapte,
- 1 lămâie,
- 2 linguri de smântână,
- sare și piper,
- pătrunjel verde.
Cum se prepară? Ciupercile se spală bine, se scurg și se taie cubulețe. Se păstrează o ciupercă pe care o căliți în unt și o folosiți la ornat. Ceapa se taie mărunt și se călește în unt. Se pun ciupercile peste care se stoarce puțină zeamă de lămâie. Se acoperă și se lasă 15 minute la foc mic, amestecând din când în când, după care se pune făina în ploaie. După ce au fiert, se mixează, se adaugă laptele sarea și piperul. În farfurii se poate pune puțină smântână, câteva picături de lămâie și pătrunjel proaspăt.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.bucataria.lidl.ro/Recipes/Supa-de-ciuperci-shiitake-si-ghimbir