O rețetă potrivită pentru vremea schimbătoare de afară, dintr-o legumă oarecum marginalizată, care se consumă mai mult în plăcinte, dar care se poate lăuda cu statutul principal de decor al apropiatei sărbători de Halloween. Supa cremă de dovleac are un gust aparte ce îi va surprinde în mod plăcut pe cei de la masă.
Ai nevoie de:
- 1 dovleac mic,
- 3 cartofi,
- 1 ceapă,
- 1 praz (doar partea albă),
- 1 lingură ulei de măsline,
- 1 morcov,
- 1 legătură pătrunjel,
- nucșoară,
- sare și piper alb după gust,
- 250 ml smântână.
Cum se prepară?
Este important ca dovleacul să fie bine copt și gătit corect pentru că el oferă toată aroma supei; se curăță de coajă și de semințe și se taie în bucăți. Ceapa și prazul se taie felii subțiri și se călesc în puțin ulei de măsline, într-o oală de supă. Se adaugă dovleacul, cartofii și morcovul și se toarnă apă cât să acopere legumele. Se lasă la fiert cu focul mic. După ce a clocotit, se adaugă și firele de pătrunjel ca să-și lase aroma și pentru a putea fi scoase la final. După ce s-au fiert legumele, se ia oala de pe foc, se scoate pătrunjelul, legumele se mixează separat și apoi se diluează cu zeama în care au fiert. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară și se mai dă într-un clocot. Se savurează fierbinte, dreasă cu smântână și crutoane.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://stiridelifestyle.ro