Supa concentrată de legume este o bază ideală pentru o mulțime de feluri de mâncare. În această perioadă, legumele sunt mai ieftine, sunt din producția țării noastre și este un moment ideal să prepari această supă concentrată și să pui câteva borcane pentru la iarnă.
La această supă se pot folosi inclusiv bucăți de roșii, ardei sau vinete care rămân de la zacuscă, de exemplu, se poate folosi chiar și coaja de dovlecel sau castravete. Cu cât sunt mai multe legume, cu atât este mai concentrată și mai gustoasă.
Ingrediente pentru 1 litru de supă concentrată de legume:
- 3 cepe mari;
- 4 morcovi;
- 2 rădăcini păstârnac;
- 2 rădăcini de țelină medii;
- 2 rădăcini de pătrunjel;
- 5 ardei galbeni;
- 4 căței de usturoi;
- crenguțe de pătrunjel și rozmarin;
- piper și sare după gust;
- orice rest de legumă potrivită pentru supă.
Preparare: Legumele se spală bine, în mai multe ape, se curățăm se feliază și se călesc într-o crăticioară cu puțin ulei. Se adaugă 1,5 litri apă caldă și se lasă să fiarbă, fără capac, aproape 1 oră. Când e aproape gata se pune usturoiul, crenguțele de verdețuri, piperul și sarea după gust. Apa din oală trebuie să scadă la jumătate, ca toate legumele să fie gata. Se scot legumele într-o sită fină de metal și se presează bine cu lingura pentru a obține o pastă foarte fină. Se amestecă cu zeama în care au fiert, se depozitează în borcane sau alte recipiente după plac și se păstrează la congelator.
Te-ar putea interesa: Cinci sfaturi pentru a arăta bine în fiecare zi!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.libertateapentrufemei.ro/sfaturi-practice/cum-sa-faci-supa-concentrata-de-legume-si-economie-in-bucatarie-300958