Conținutul ridicat de potasiu, dar și alte vitamine și minerale pe care le conțin strugurii, îi fac să fie supranumiți „fructul care vindecă” sau fructul care oferă „a doua tinerețe”.
Strugurii se pot mânca singuri, fără alte alimente, zile întregi la rând, și nu vor provoca nicio carență. Mai exact, strugurii conțin tot ceea ce organismul are nevoie: sulf, calciu, fosfor, fier, clor, zinc, sodiu, cupru, potasiu, mangan, magneziu, iod, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C. Strugurii oferă energie, remineralizează organismul, sunt depurativi, regeneranți, dezacidifianți și antioxidanți. Prin conținutul de potasiu, strugurii ajută la scăderea nivelului de colesterol, a tensiunii, combat depresia și confuzia mentală.
În struguri, cei negri în special, se găsește un antioxidant extrem de important, resveratrolul, care inhibă înmulțirea celulelor canceroase, favorizează colesterolul bun, împiedică agregarea plachetară, este antidiabetic, stimulent, neuroprotector. De reținut este că acest antioxidant se găsește în cantitate mare în coaja strugurilor.
Te-ar putea interesa: Dovleceii, aliații plini de vitamine ai siluetei pe timp de vară!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://herbalsana.ro/blog/fin-pulbere-din-coaj-de-struguri-n115