Sos picant de ardei
O reţetă ideală pentru a da gust delicios şi surprinzător oricărui preparat.
Ingrediente
3 kg roşii
1 kg ardei capia roșu și verde
7 cepe
7 ardei iute
5 căței de usturoi
frunze de ţelină
cuişoare
sare
piper
300 ml ulei
Mod de preparare
Spală roșiile coapte și trece-le prin separator. Pune sucul la fiert într-o oală cu fund gros. Când începe să fiarbă, spumează și redu flacăra, amestecând mereu. Lasă până scade un sfert din compoziţie. Spală și coace ardeii capia, pune-i cu sare într-un vas acoperit și lasă-i să se răcorească. Apoi curăţă-i de coajă și cotoare, taie-i felii. Între timp, călește în ulei ceapa tocată și usturoiul. Adaugă ardeii și ceapa în sucul de roșii, ardeii iuţi tocaţi, 4-5 cuișoare, câteva boabe de piper, sare și mai lasă să fiarbă 15 minute. Pune totul în borcane de 400 g, închide ermetic și sterilizează o jumătate de oră.
Sursa foto: ecuisine.ro