Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Somon cu salsa verde

 

     Aceasta e modalitatea cea mai simplă de a găti o bucată mare de somon. În plus, se poate face cu o zi înainte. Dacă angajatul de la pescărie îți scoate și oasele din fileu, atunci ție chiar nu-ți mai rămân multe de făcut.

Ingrediente

Pentru pește
1 linguriță boabe de piper
200ml oțet de vin roșu
1 bulb de fenicul, feliat subțire
2 frunze de dafin
câteva tulpini de pătrunjel (din legătura folosită pentru salsa verde)
1kg fileu de somon, cu piele
câteve felii de lămâie
Pentru salsa verde
3 sau 4 căței de usturoi
5 fileuri de anșoa
coaja rasă și zeama de la 2 lămâi necerate
1 legătură mare de pătrunjel, doar frunzele și codițele
1 legătură mare de busuioc, doar frunzele și codițele
4 linguri de capere, scurse și clătite
6 linguri ulei de rapiță sau de măsline extravirgin
cartofi noi fierți, amestecați cu unt, și sparanghel fiert, pentru servit

Mod de preparare

1. Mai întâi se pregătește lichidul în care va fierbe peștele. Se pun într-o oală piperul, două lingurițe de sare, oțetul, feniculul, frunzele de dafin, tulpinile de pătrunjel și 2,5 litri de apă. Se fierb 10 minute, ca să se infuzeze toate aromele.

2. Se alege o tavă destul de largă cât să încapă în ea somonul. Se strecoară lichidul în tavă, se dă în clocot (pe aragaz) și se adaugă peștele, cu pielea în jos (ai grijă să fie acoperit de lichid). Se așază deasupra feliile de lămâie și se fierbe la foc mic unu-două minute, până când peștele își schimbă culoarea. Se acoperă cu foaie de aluminiu, se stinge focul și se lasă să se răcească. Peștele se va găti pe măsură ce lichidul se răcește.

3. Pentru salsa verde, se mixează toate ingredientele într-un robot de bucătărie până se obține un sos nu foarte omogen. Se asezonează după gust.

4. Se scoate somonul pe un platou și se înlătură pielea, dacă vrei. Se servește cu salsa verde, cartofi noi și sparanghel.

5. V.N. per porție: 415 kilocalorii, 35g proteine, 30g grăsimi, 4g grăsimi saturate, 1g carbohidrați, 1g fibre, 1g zahăr, 1,2g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0