Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Somon cu salsa verde

 

     Aceasta e modalitatea cea mai simplă de a găti o bucată mare de somon. În plus, se poate face cu o zi înainte. Dacă angajatul de la pescărie îți scoate și oasele din fileu, atunci ție chiar nu-ți mai rămân multe de făcut.

Ingrediente

Pentru pește
1 linguriță boabe de piper
200ml oțet de vin roșu
1 bulb de fenicul, feliat subțire
2 frunze de dafin
câteva tulpini de pătrunjel (din legătura folosită pentru salsa verde)
1kg fileu de somon, cu piele
câteve felii de lămâie
Pentru salsa verde
3 sau 4 căței de usturoi
5 fileuri de anșoa
coaja rasă și zeama de la 2 lămâi necerate
1 legătură mare de pătrunjel, doar frunzele și codițele
1 legătură mare de busuioc, doar frunzele și codițele
4 linguri de capere, scurse și clătite
6 linguri ulei de rapiță sau de măsline extravirgin
cartofi noi fierți, amestecați cu unt, și sparanghel fiert, pentru servit

Mod de preparare

1. Mai întâi se pregătește lichidul în care va fierbe peștele. Se pun într-o oală piperul, două lingurițe de sare, oțetul, feniculul, frunzele de dafin, tulpinile de pătrunjel și 2,5 litri de apă. Se fierb 10 minute, ca să se infuzeze toate aromele.

2. Se alege o tavă destul de largă cât să încapă în ea somonul. Se strecoară lichidul în tavă, se dă în clocot (pe aragaz) și se adaugă peștele, cu pielea în jos (ai grijă să fie acoperit de lichid). Se așază deasupra feliile de lămâie și se fierbe la foc mic unu-două minute, până când peștele își schimbă culoarea. Se acoperă cu foaie de aluminiu, se stinge focul și se lasă să se răcească. Peștele se va găti pe măsură ce lichidul se răcește.

3. Pentru salsa verde, se mixează toate ingredientele într-un robot de bucătărie până se obține un sos nu foarte omogen. Se asezonează după gust.

4. Se scoate somonul pe un platou și se înlătură pielea, dacă vrei. Se servește cu salsa verde, cartofi noi și sparanghel.

5. V.N. per porție: 415 kilocalorii, 35g proteine, 30g grăsimi, 4g grăsimi saturate, 1g carbohidrați, 1g fibre, 1g zahăr, 1,2g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
De ce să alegi o geacă din piele naturală
Patru motive pentru a alege o geacă din piele naturală.
 
Cinci motive să folosești un BB cream
BB cream-ul este un produs cosmetic inovator utilizat de tot mai multe...
 
Alimente anti-epuizare
Senzația de epuizare poate fi datorată „păcatelor” culinare.
 
Trei trucuri de frumusețe cu castravete
Castravetele trebuie consumat mai des, dar și folosit mai mult în re...
 
Cum să înveți copilul să facă sport de mic
Având în vedere că numărul copiilor supraponderali este în creșt...
 
Două rețete de scrub natural pentru buze
Persoanele care se confruntă cu buze uscate tot timpul anului au nevo...
 
Stil masculin: 5 reguli de asortare
Stilul masculin devine interesant atunci când primește note personal...
 
Este bine să alergi zilnic?
Ești tentat să alergi în fiecare zi, dacă vrei să maximizezi efor...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Premierul Cîțu, de acord cu vaccinarea obligatorie, dar înainte trebuie să discute cu „experții”

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Anca Serea, adevărul despre al 7-lea copil: Adi își dorește

» 22 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Cea mai bună mască pentru acnee. Ingrediente și mod de preparare

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Traseu pe Valea Hârtibaciului: Drumul naturii. Ce se poate vizita

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL COVASNA
 
Primăria Sfântu Gheorghe invită cetățenii să participe la consultări publice pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a orașului

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CALARASI
 
CJ Călărași: În județ a venit un reprezentant BERD pentru a analiza proiectele depuse de autorități pe infrastructura verde-albastră

» 22 Septembrie 2021 | Comentarii 0