Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 26 August 2019

       Atât siropul de agave, cât și zahărul, au același scop și anume de a îndulci diverse preparate sau băuturi. Cu toate acestea, cele două produse sunt foarte diferite. Siropul de agave este produs din planta albastră numită agave, iar zahărul este fabricat adesea din trestie de zahăr. 

 

       După cum sugerează și denumirea, siropul de agave este un lichid vâscos, lipicios, dar nu la fel de gros precum mierea. De obicei zahărul este sub formă de granule individuale. Siropul de agave conține fructoză între 50% și 90% și, în plus, vitamina C, fier, calciu și fibre dietetice. De cealaltă parte, zahărul conține sucroza, care este formată din 50% glucoză și 50% fructoză și nu are minerale și vitamine. În ceea ce privește indicele glicemic, la siropul de agave acesta se situează între 10 și 20, prin urmare poate ajuta la prevenirea diabetului. În schimb, zahărul are un indice glicemic de circa 60 și poate crește semnificativ riscul de diabet. 

 

       Dintre beneficiile siropului de agave este de menționat faptul că poate ajuta la reducerea nivelului de glucoză din sânge, protejând astfel organismul de diabet. Se folosește de cele mai multe ori ca alternativă vegană la miere în produse de panificație și dulciuri dar poate schimba consistența în unele cazuri. Ca și atenționare, siropul de agave consumat în cantități mari poate crește rezistența la insulină. 

 

       Spre deosebire de siropul de agave, zahărul nu are beneficii pentru sănătate, dar este mult mai răspândit în preparate. Principalul efect secundar al zahărului alb este riscul de a dezvolta diabet și, în cantități mari, duce la apariția cariilor. 

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://clickpentrufemei.ro/de-ce-sa-inlocuiesti-zaharul-cu-sirop-de-agave/a18507952


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0