Pentru ca Sărbătorile de iarnă să fie cu adevărat speciale, de pe mesele românilor nu vor lipsi preparatele tradiționale precum sarmalele, cozonacul, caltaboșul sau salata de boeuf. Toate acestea, alături de un pahar de vin, pot deveni o adevărată bombă calorică, chiar și pentru bărbați.
Nutriționistul Mihaela Bilic oferă câteva sfaturi celor care nu vor să se îngrașe de sărbători, dar nici să aibă disconfort la nivelul aparatului digestiv.
„Masa mea arată la fel ca masa oricărui român: plină de preparate tradiționale fără de care sărbătorile nu au gust. E o perioadă în care nu mă mai gândesc la ce vreau să mănânc, ci mai degrabă la ce trebuie să fie pe masă. Trebuie să fie de toate, de la șorici și tobă, la sarmale și cozonac. Iar răsfățul suprem este salata de boeuf, de care nu mă pot sătura.
Secretul e unul singur: mănânci din toate, dar nu TOT! Porția face diferența. Dacă nu vrei să te alegi cu o indigestie sau cu câteva kilograme în plus, trebuie să fii atent la cantitate. E o mare diferență între 4 sarmale și 8 sarmale, între o felie de cozonac și tot cozonacul” a transmis nutriționistul.
Mihaela Bilic a atras atenția asupra salatei de boeuf că „se poate transforma într-o bombă calorică dacă o înecăm în maioneză. Cât despre carnea de porc, depinde ce bucățică alegem. Mușchiul are 4% grăsime, ceafa 15%, iar costița 30%”.
Te-ar putea interesa: Obiceiuri de îngrijire a tenului, musai de stabilit după 30 de ani!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.ziarobiectiv.ro/masa-de-craciun-in-lume-ce-se-mananca-in-aceasta-zi-si-ce-semnificatie-au-preparatele/