Pentru ca Sărbătorile de iarnă să fie cu adevărat speciale, de pe mesele românilor nu vor lipsi preparatele tradiÈ›ionale precum sarmalele, cozonacul, caltaboÈ™ul sau salata de boeuf. Toate acestea, alături de un pahar de vin, pot deveni o adevărată bombă calorică, chiar È™i pentru bărbaÈ›i.
NutriÈ›ionistul Mihaela Bilic oferă câteva sfaturi celor care nu vor să se îngraÈ™e de sărbători, dar nici să aibă disconfort la nivelul aparatului digestiv.
„Masa mea arată la fel ca masa oricărui român: plină de preparate tradiÈ›ionale fără de care sărbătorile nu au gust. E o perioadă în care nu mă mai gândesc la ce vreau să mănânc, ci mai degrabă la ce trebuie să fie pe masă. Trebuie să fie de toate, de la È™orici È™i tobă, la sarmale È™i cozonac. Iar răsfățul suprem este salata de boeuf, de care nu mă pot sătura.
Secretul e unul singur: mănânci din toate, dar nu TOT! PorÈ›ia face diferenÈ›a. Dacă nu vrei să te alegi cu o indigestie sau cu câteva kilograme în plus, trebuie să fii atent la cantitate. E o mare diferență între 4 sarmale È™i 8 sarmale, între o felie de cozonac È™i tot cozonacul” a transmis nutriÈ›ionistul.
Mihaela Bilic a atras atenÈ›ia asupra salatei de boeuf că „se poate transforma într-o bombă calorică dacă o înecăm în maioneză. Cât despre carnea de porc, depinde ce bucățică alegem. MuÈ™chiul are 4% grăsime, ceafa 15%, iar costiÈ›a 30%”.
Te-ar putea interesa: Obiceiuri de îngrijire a tenului, musai de stabilit după 30 de ani!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.ziarobiectiv.ro/masa-de-craciun-in-lume-ce-se-mananca-in-aceasta-zi-si-ce-semnificatie-au-preparatele/