Ridichile sunt foarte populare în această perioadă, ele au un gust pătrunzător și se potrivesc în orice salată de primăvară, alături de o bucățică de brânză. Din cauza faptului că au puține calorii, ridichile sunt ideale în curele de slăbire, dar și pentru imunitate, deoarece conțin multă vitamina C.
Beneficiile ridichilor
În medicina tradițională chineză ridichile se foloseau pentru a ameliora durerile în gât, febra, afecțiunile bilei și inflamația din corp.
Ridichile se pot consuma ca o gustare între mese pentru a atenua senzația de foame și te vor determina astfel să nu mai mănânci alimente nesănătoase.
Conțin 14% din necesarul zilnic de Vitamina C, un antioxidant care combate radicalii liberi și protejează organismul împotriva infecțiilor și răcelilor.
În afară de vitamina C, ridichile mai conțin vitaminele B6, K, potasiu, acid folic, niacină, riboflavină, zinc, magneziu, calciu, fosfor, cupru, mangan și sodiu, minerale esențiale sănătății organismului.
Cercetătorii de la Linus Pauling au stabilit că legumele crucifere (ridichi, broccoli, varză kale, conopidă, varză, napi) în combinație cu apa pot preveni modificările celulare care favorizează instalarea cancerului, în special cel de colon, pentru că ajută la eliminarea toxinelor și la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase.
Din cauza unei proteine numită RsAFP2, ridichile au proprietăți antimicotice. Potrivit studiilor ele distrug ciupercile care cauzează candida, mai mult, ele au proprietăți benefice asupra sistemului reproducător feminin, ferindu-l de boli și susținând fertilitatea.
Te-ar putea interesa: Greșeli care grăbesc îmbătrânirea tenului!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.nestle.ro/nutritie/articole/beneficiile-ridichilor-rosii