Bruschetele au devenit cele mai la modă aperitive în ultimii ani, dar istoria lor este mult mai veche. Bruschetta a fost recunoscută în secolul al XV-lea, în Roma Antică, și a pornit de la felia de pâine cu ulei de măsline. În zilele noastre se fac o mulțime de combinații de bruschete, care mai de care mai delicioase. Iată două rețete numai bune pentru masa de Revelion:
Bruschete cu piept de rață și salsa de mango
Ai nevoie de: file din piept de rață afumat, un mango copt bine, 10 g ghimbir proaspăt, o jumătate de linguriță sare de mare, o linguriță miere, o lămâie, 50 g valeriană.
Mod de preparare: Se pune o cratiță pe foc mediu și se adaugă mango tăiat cubulețe; când fierbe se adaugă ghimbirul. Apoi se adaugă zeama de la lămâie, mierea și sarea, se amestecă și se așteaptă până își schimbă textura. Nu trebuie să stea mai mult de 15 minute pe foc. După ce am luat cratița de pe foc se dă totul la blender. Bagheta se taie felii și se unge cu ulei de măsline, iar apoi se pun într-o tigaie grill câte 1-2 minute pe fiecare parte. După ce se răcoresc feliile, se asamblează astfel: valeriană, piept de rață, sos mango.
Bruschete cu pastă de anghinare și vită
Ai nevoie de: pastă de anghinare, bresaola din vită, o bagehtă, două linguri de ulei de măsline extravirgin.
Mod de preparare: bagheta se taie felii și se unge cu ulei de măsline, după care acestea se coc câte 2 minute pe fiecare parte într-o tigaie grill încinsă. Se scot feliile și se lasă la răcit. Pe fiecare felie se pune câte o lingură de pasă de anghinare, se întinde, apoi se adaugă bresaola din vită. Poftă bună!
Citește și: Sfaturi de la designerii de modă pentru întreținerea poșetelor!
Urmărește-ne pe Facebook dacă și-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.bucataras.ro/retete/bruschete-cu-ton-si-masline-80293.html