Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 28 Decembrie 2021

        Bruschetele au devenit cele mai la modă aperitive în ultimii ani, dar istoria lor este mult mai veche. Bruschetta a fost recunoscută în secolul al XV-lea, în Roma Antică, și a pornit de la felia de pâine cu ulei de măsline. În zilele noastre se fac o mulțime de combinații de bruschete, care mai de care mai delicioase. Iată două rețete numai bune pentru masa de Revelion:

 

Bruschete cu piept de rață și salsa de mango

 

        Ai nevoie de: file din piept de rață afumat, un mango copt bine, 10 g ghimbir proaspăt, o jumătate de linguriță sare de mare, o linguriță miere, o lămâie, 50 g valeriană. 

        Mod de preparare: Se pune o cratiță pe foc mediu și se adaugă mango tăiat cubulețe; când fierbe se adaugă ghimbirul. Apoi se adaugă zeama de la lămâie, mierea și sarea, se amestecă și se așteaptă până își schimbă textura. Nu trebuie să stea mai mult de 15 minute pe foc. După ce am luat cratița de pe foc se dă totul la blender. Bagheta se taie felii și se unge cu ulei de măsline, iar apoi se pun într-o tigaie grill câte 1-2 minute pe fiecare parte. După ce se răcoresc feliile, se asamblează astfel: valeriană, piept de rață, sos mango.

 

Bruschete cu pastă de anghinare și vită

 

        Ai nevoie de: pastă de anghinare, bresaola din vită, o bagehtă, două linguri de ulei de măsline extravirgin.

        Mod de preparare: bagheta se taie felii și se unge cu ulei de măsline, după care acestea se coc câte 2 minute pe fiecare parte într-o tigaie grill încinsă. Se scot feliile și se lasă la răcit. Pe fiecare felie se pune câte o lingură de pasă de anghinare, se întinde, apoi se adaugă bresaola din vită. Poftă bună!

 

 

Citește și: Sfaturi de la designerii de modă pentru întreținerea poșetelor!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă și-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: https://www.bucataras.ro/retete/bruschete-cu-ton-si-masline-80293.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0