Lintea se numără printre alimentele care oferă cei mai mulți nutrienți necesari organismului și nu doar în perioada postului. Această rețetă de supă hrănitoare și aromată este numai bună de consumat la masa de prânz sau la cină.
Trebuie să știi despre linte că este bogată în fibre, potasiu și proteine, deci este un înlocuitor ideal pentru carne. În plus, lintea conține acid folic și magneziu care contribuie la sănătatea inimii.
Ingrediente supă de linte: 400 grame linte roșie, 50 ml ulei, 2 morcovi, 1 ceapă, 2 l supă de legume, 50 gr pastă de tomate, 1 ardei iute, sare, piper și verdeață.
Cum prepari supa de linte: Într-o oală se încinge uleiul și se călesc 2 minute morcovii răzuiți și ceapa tocată. Se adauă pasta de tomate, se mai lasă 3 minute, apoi se pune lintea spălată, ardeiul iute feliat și supa de legume. Se lasă la fiert până lintea este moale, apoi se asezonează cu sare, piper și pătrunjel după gust.
Te-ar putea interesa: Ridichile, alimentul super ieftin care te scapă de constipație!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://gastropedia.ro/recipe-items/supa-crema-de-linte-rosie/