Chiar și cei mai mofturoși copii, atunci când vine vorba de mâncare, vor adora această rețetă de pate de somon. Ela Crăciun, blogger de parenting, a publicat rețeta din cartea „365 de mese fără griji! 101 rețete ușoare pentru diversificare și copii mofturoși”. Deci, fie că se dorește introducerea peștelui în meniul copilului sau pur și simplu diversificarea alimentației, iată rețeta:
Ai nevoie de:
- 150 grame de file de somon sau alt pește fără piele;
- 30 grame unt nesărat;
- 1/2 ceapă;
- 1/2 lingură zeamă de lămâie;
- un praf de rozmarin uscat;
- 2 linguri brânză de vaci;
- un gălbenuș fiert;
- sare și piper după gust.
Cum se prepară: Ai grijă peștele să nu aibă oase și apoi pune-l la fiert în apă clocotită, împreună cu ceapa tăiată bucăți mici și cu rozmarinul. Când s-au fiert, scurge zeama și pune totul în blender. Adaugă și untul, zeama de lămâie, brânza de vaci, gălbenușul fiert și mixează. Se asezonează cu sare și piper apoi se pune într-un borcan închis ermetic și se poate păstra timp de 3-4 zile la frigider.
Citește și: Lucruri care îți strică pielea fără să-ți dai seama!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://totuldespremame.ro/bebelusul-tau/diversificare-bebe/cat-de-mult-trebuie-sa-manance-un-bebelus