Risotto cu sparanghel este o rețetă ce provine din nordul Italiei care, deși pare extravagantă, este chiar simplu de făcut, trebuie doar să ai puțină atenție și să alegi ingredientele potrivite.
Trebuie să È™tii că orezul de la risotto are anumite particularități: este cu bob scurt, bogat în amidon È™i are capacitatea de a absorbi multă apă fără să se înmoaie. Exemple de orez risotto: Arborio, Carnaroli sau Vialone Nano, potrivit libertatea.ro.
Ingrediente pentru Risotto cu sparanghel
- 150 grame orez special pentru risotto
- 300 grame sparanghel verde
- 1/2 ceapă tocată fin
- 750 ml supă de legume fierbinte
- 50 ml vin alb sec
- 30 grame unt
- 30 grame parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
Cum prepari:
Îndepărtează capetele lemnoase ale sparanghelului, după care taie tijele în bucățele de 2-3 cm, iar vârfurile păstrează-le separat. Fierbe în apă cu sare, deja clocotită, circa 3-5 minute, apoi scoate È™i scufundă în apă rece ca să-È™i păstreze culoarea verde intensă.
Într-o tigaie mai mare încinge uleiul de măsline È™i pune ceapa la călit până devine translucidă, fără să se ardă. Apoi pune orezul È™i amestecă timp de 1-2 minute până devine lucios. Adaugă vinul È™i amestecă până se evaporă alcoolul. Apoi pune supa de legume, câte puÈ›in, È™i amestecă în continuu. După 12-13 minute pune È™i sparanghelul È™i mai lasă să se gătească încă puÈ›in, până când orezul este al dente; în total ar trebui să fiarbă vreo 18 minute.
OpreÈ™te focul, pune untul, parmezanul È™i potriveÈ™te de sare È™i piper, adaugă vârfurile de sparanghel pe deasupra È™i lasă cu capacul pus să stea câteva minute.
Poftă bună!
Te-ar putea interesa: Alimente din supermarket care pot afecta grav copiii!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://www.degusteriafrancesca.ro/2023/09/27/reteta-risotto-cu-sparanghel/