Garnitură de conopidă, praz, broccoli și brânză la cuptor
Ai nevoie de:
- 1 conopidă mare, tăiată bucățele;
- 1 căpățână de broccoli, tăiată bucățele;
- 50 de grame de unt, plus încă puțin pentru a găti prazul;
- 1 praz mic feliat;
- 500 ml lapte;
- 4 linguri de făină;
- 200 g brânză Cheddar rasă;
- 6 linguri de pesmet proaspăt;
- sare și piper.
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Opărește conopida și broccoli în apă clocotită cu sare timp de 5-6 minute, până se înmoaie puțin, apoi pune la scurs într-o strecurătoare. Topește puțin unt într-o tigaie și călește prazul timp de 3-4 minute. Fă un sos din unt, lapte și făină, pe care să-l fierbi 1-2 minute după ce clocotește, apoi ia-l de pe foc și pune 150 de grame de brânză Cheddar rasă, sare și piper după gust. Într-o tavă adâncă pune toate ingredientele, apoi sosul, presară pesmet pe deasupra și restul de brânză. Se coace timp de 20 de minute, până când partea de deasupra este aurie.
Citește și: Ce ingrediente active poți combina pentru un ten sănătos și frumos!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.retetelemeledragi.com/2016/01/conopida-si-broccoli-gratinate.html/