Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Pulpă de berbecuț coaptă încet cu glazură de rodie

 

   Friptura coaptă încet cu suc de rodie este foarte fragedă, iar zeama lăsată devine o glazură lipicioasă și dulce.

Ingrediente

4 căței de usturoi
2 lingurițe de scorțișoară măcinată
2 lingurițe de chimion măcinat
1 lingură de oregano uscat
1 lămâie, tăiată în sferturi, cu sâmburii scoși
1,5kg pulpă de berbecuț cu os
2 cepe roșii, tăiate felii
1l suc de rodie (la cutie)
2 linguri de miere
250g de iaurt
100g semințe de rodie
1 mână frunze de mentă, tocate

Mod de preparare

1. Pune usturoiul, scorțișoara, chimionul, oregano, lămâia, o linguriță de sare și 2 lingurițe de piper negru măcinat într-un blender și mixează-le până obții o pastă omogenă. Așază carnea într-o tavă și toarnă deasupra pasta formată. Masează bine carnea, apoi las-o la marinat 24 de ore sau până la 2 zile.

2. Scoate carnea din frigider cu 1 oră înainte de a o da la cuptor. Încinge cuptorul la 160ºC/gaz 3. Presară ceapa pe lângă și sub pulpa de berbecuț, apoi toarnă sucul de rodie. Acoperă carnea cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor timp de 4 ore.

3. Îndepărtează folia, toarnă zeama lăsată într-o crăticioară și adaugă mierea. Modifică temperatura cuptorului la 220ºC/gaz 7, acoperă din nou tava cu folie de aluminiu și mai lasă carnea la cuptor 30 de minute. Între timp, dă în clocot sosul de rodie și miere și lasă-l să fiarbă timp de 30 de minute, până se îngroașă și devine lipicios.

4. Toarnă siropul obținut peste carne și ceapă și mai dă totul la cuptor pentru 30 de minute, fără folie, până când glazura începe să bolborosească și carnea se rumenește. Amestecă iaurtul cu aproape toate semințele de rodie și frunzele de mentă. Rupe carnea de berbecuț în fâșii (va fi suficient de fragedă și nu vei avea nevoie de cuțit) și servește-o cu ceapa lipicioasă și sosul de iaurt. Presară restul semințelor de rodie.

5. V.N. per porție: 668 kilocalorii, 46g proteine, 39g grăsimi, 19g grăsimi saturate, 33g carbohidrați, 1g fibre, 32g zahăr, 1,3g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
De ce să alegi o geacă din piele naturală
Patru motive pentru a alege o geacă din piele naturală.
 
Cinci motive să folosești un BB cream
BB cream-ul este un produs cosmetic inovator utilizat de tot mai multe...
 
Alimente anti-epuizare
Senzația de epuizare poate fi datorată „păcatelor” culinare.
 
Trei trucuri de frumusețe cu castravete
Castravetele trebuie consumat mai des, dar și folosit mai mult în re...
 
Cum să înveți copilul să facă sport de mic
Având în vedere că numărul copiilor supraponderali este în creșt...
 
Două rețete de scrub natural pentru buze
Persoanele care se confruntă cu buze uscate tot timpul anului au nevo...
 
Stil masculin: 5 reguli de asortare
Stilul masculin devine interesant atunci când primește note personal...
 
Este bine să alergi zilnic?
Ești tentat să alergi în fiecare zi, dacă vrei să maximizezi efor...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
CERT-RO, avertisment pentru clienții unei bănci: Riscați să rămâneți fără bani în cont

» 24 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Premierul Cîțu, de acord cu vaccinarea obligatorie, dar înainte trebuie să discute cu „experții”

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Cea mai bună mască pentru acnee. Ingrediente și mod de preparare

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Traseu pe Valea Hârtibaciului: Drumul naturii. Ce se poate vizita

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL COVASNA
 
Primăria Sfântu Gheorghe invită cetățenii să participe la consultări publice pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a orașului

» 23 Septembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CALARASI
 
CJ Călărași: În județ a venit un reprezentant BERD pentru a analiza proiectele depuse de autorități pe infrastructura verde-albastră

» 22 Septembrie 2021 | Comentarii 0