Pui întreg la cuptor cu usturoi și lămâie
Răsfață-ți familia un un prânz savuros. Pregătește puiul întreg altfel ca până acum folosind lămâia, care va oferi fripturii o piele crocantă și rumenă.
Ingrediente
unt, pentru uns
1 pui întreg de 1,6kg
1kg de cartofi, curățați și tăiați pe jumătate dacă sunt prea mari
2 căpățâni de usturoi, tăiate în jumătăți pe orizontală
100ml de vin alb
100ml supă de pui sau de legume
2 fire de rozmarin, rupte
6 frunze de dafin
1 lămâie, feliată pe lung
Mod de preparare
1. Încinge cuptorul la 160ºC. Unge cu unt o tavă mare, apoi unge puțin și puiul pe toată suprafața lui.
2. Așază puiul în tavă și pune cartofii împrejurul lui. Pune jumătățile de căpățâni de usturoi în tavă, toarnă peste ele supa și vinul, apoi acoperă totul cu folie de aluminiu și dă tava la cuptor. Lasă-le timp de 1 oră, apoi îndepărtează folia și întoarce cartofii. Presară ierburile aromate și feliile de lămâie și dă tava la cuptor încă 50 de minute.
3. Modifică temperatura cuptorului la 220ºC. Lasă puiul să se rumenească 30 de minute, apoi scoate puiul și cartofii din tavă. Acoperă puiul cu folie de aluminiu și lasă-l să se odihnească cel puțin 10 minute, înainte să-l porționezi. Păstrează cartofii calzi și servește totul cu zeama din tavă.
4. V.N. per porție: 634 kilocalorii, 44g proteine, 56g carbohidrați, 27g grăsimi, 9g grăsimi saturate, 5g fibre,4g zahăr, 1,76g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro