O prăjitură pentru copii cu fructe nu este doar pe placul celor mici, ci este potrivită pentru toată familia. Pentru o prezentare mai apetisantă și pentru un gust aparte poți pune lângă bucata de prăjitură și o cupă de înghețată de vanilie sau puțină frișcă. Rețeta lasă loc reinterpretărilor, pentru că în loc de mure se pot folosi și alte fructe de pădure: zmeură, afine, taiberry, etc. Pentru a echilibra gustul acrișor al acestora, alege mere mai dulci și nu foarte zemoase.
Ai nevoie de:
- 250 grame făină,
- 175 grame unt,
- 175 grame zahăr moscovado,
- o jumătate de linguriță de scorțișoară,
- 2 lingurițe de zahăr brun,
- 1 măr de dimensiuni medii,
- 2 ouă mari,
- 1 portocală,
- 1 praf de copt,
- 225 grame de mure.
Cum se prepară?
Preîncălzește cuptorul la 180 grade (dacă e pe gaz) sau la 160 (dacă e cu ventilație). Unge o tavă de dimensiuni aproximative 9 cm x 5 cm x 2,5 cm și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Amestecă într-un vas făina, untul și zahărul moscovado. Compoziția va avea o textură sfărmicioasă. Se oprește 1/5 din aluat care se amestecă cu scorțișoara și zahărul brun și se pune de o parte. Portocala se spală bine și se dă pe răzătoarea mică. Mărul se spală, se curăță de semințe și se dă pe răzătoarea medie și se amestecă cu ouăle bătute și cu coaja de portocală. Se pune în compoziția de făină după care de adaugă praful de copt și se amestecă. În această compoziție se adaugă 1/3 din mure, ușor ca să nu se strivească. Aluatul se pune cu lingura în tavă. Se toarnă restul de compoziție și se dă la cuptor pentru o oră și 20 de minute. După 50 de minute se verifică cu scobitoarea, iar dacă începe să se ardă pe deasupra se acoperă cu hârtie de copt. Când este gata, acest desert pentru copii este foarte ferm.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.bucataras.ro/retete/chec-cu-fructe-de-padure-70037.html