Pateu de păstrăv afumat şi chipsuri din pitta
Sănătos şi aromat.
Ingrediente
4 pitta
2 linguri ulei de măsline
sare
mărar tocat
240g carne de păstrăv afumat
200g de smântână cu conţinut redus de grăsime
1 lingură de castraveciori tocaţi
2 linguri de mărar tocat
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 8. Se taie 4 pitta pe jumătate, apoi jumătăţile în sferturi. Se ung cu 2 linguri ulei de măsline; se presară sare şi mărar tocat. Se coc timp de 10-12 minute până ce devin crocante. Se fărâmiţează 240g carne de păstrăv afumat şi se amestecă cu 200g de smântână cu conţinut redus de grăsime, 1 lingură de castraveciori tocaţi şi 2 linguri de mărar tocat. Se serveşte cu bucăţile de pitta crocante.
2. V.N. per porţie: 175 kilocalorii, 11g proteine, 18g carbohidraţi, 7g grăsimi, 2g grăsimi saturate, 1g fibre, 2g zahăr, 1,30g sare
Sursa foto: goodfood.ro