Păstura a devenit unul dintre cele mai populare remedii naturiste din cauza proprietăților ei nutriționale. Păstura sau „pâinea albinelor” este un produs apicol valoros, ea se folosește ca hrană pentru albinele tinere și pentru matcă, fiind bogată în proteine, vitamine, minerale și aminoacizi esențiale.
Are un gust și un miros aparte de miere pentru că este produsă de glandele hipofaringiene ale albinelor luctăroare, ulterior amestecată cu nectar, enzime și alte substanțe, ca în final să rezulte această pastă moale. Păstura este depozitată aparte, în celule speciale ale fagurilor.
Ce conține păstura
Toți cei 22 de aminoacizi esențiali organismului, complexul de vitamine B, niacină, riboflavină, acid pantotenic, tiamina, vitamina C, E, K, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc, toate acestea se regăsesc în păstură. În plus mai conține și enzime digestive, prebiotice și antioxidanți.
Beneficiile păsturei:
- îmbunătățește imunitatea;
- susține sănătatea inimii;
- crește energia și oferă vitalitate;
- menține și contribuie la sănătatea și frumusețea pielii;
- reduce stresul;
- menține sănătatea creierului;
- menține sănătatea sistemului digestiv.
Contraindicații
Persoanele cu alergie la miere sau alte produse apicole ar trebui să se ferească de păstură. Totodată, persoanele care iau medicamente pentru diabet sau de reglare a nivelului de zahăr în sânge ar trebui să consulte medicul înainte de a consuma păstură.
Te-ar putea interesa: Suc verde pentru sănătatea sistemului digestiv!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.doc.ro/sanatate/pastura-ce-beneficii-are-si-cum-tii-corect-cura