Pacheţele cu praz, brânză şi cartofi
Profită de vremea bună şi pregăteşte-le pentru un picnic cu prietenii.
Ingrediente
2 cartofi mici (aproximativ 300g), tăiaţi în cuburi de 1cm
1 cub de unt
2 fire mici de praz, cu frunzele îndepărtate, tăiate în jumătate pe lung şi apoi feliate fin
frunzele de la 3 crenguţe de cimbru, tocate
1 lingură de muştar Dijon
2 linguri de smântână
făină, pentru presărat
500g aluat de tartă
140g de brânză Cheddar, tăiată în bucăţi mici
1 ou, bătut
Mod de preparare
1. Se pun cartofii în apă cu sare care fierbe şi se lasă 5-8 minute, până se înmoaie, dar îşi păstrează forma. Între timp, se topeşte untul într-o cratiţă mare. Se adaugă prazul şi cimbrul şi se lasă 10-12 minute să se frăgezească. Se scurg cartofii şi se adaugă peste praz, se pune muştarul şi se asezonează din belşug. Se amestecă în compoziţie smântâna şi se lasă să se răcească puţin.
2. Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Pe blatul de lucru presărat cu făină se întinde aluatul la o grosime de 3-4mm. Cu ajutorul unei farfurii sau sau al unui bol, se decupează 6 discuri cu diametrul de 15 cm. Se încorporează brânza în amestecul cu praz şi se pune câte puţin din această compoziţie în mijlocul fiecărui disc. Se ung marginile de aluat cu ou, apoi se pliază şi se presează cu degetele pe margine pentru a sigila pacheţelul.
3. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu oul rămas şi se coc 40-45 de minute până devin aurii. Se servesc calde sau reci.
4. V.N. per porţie: 541 kilocalorii, 13g proteine, 34g grăsimi, 13g grăsimi saturate, 46g carbohidraţi, 3g fibre, 2g zahăr, 1,5g sare
Sursa foto: goodfood.ro