Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
APERITIV
Adaugat: 17 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Pacheţele cu praz, brânză şi cartofi

 

   Profită de vremea bună şi pregăteşte-le pentru un picnic cu prietenii.

Ingrediente

2 cartofi mici (aproximativ 300g), tăiaţi în cuburi de 1cm
1 cub de unt
2 fire mici de praz, cu frunzele îndepărtate, tăiate în jumătate pe lung şi apoi feliate fin
frunzele de la 3 crenguţe de cimbru, tocate
1 lingură de muştar Dijon
2 linguri de smântână
făină, pentru presărat
500g aluat de tartă
140g de brânză Cheddar, tăiată în bucăţi mici
1 ou, bătut

Mod de preparare

1. Se pun cartofii în apă cu sare care fierbe şi se lasă 5-8 minute, până se înmoaie, dar îşi păstrează forma. Între timp, se topeşte untul într-o cratiţă mare. Se adaugă prazul şi cimbrul şi se lasă 10-12 minute să se frăgezească. Se scurg cartofii şi se adaugă peste praz, se pune muştarul şi se asezonează din belşug. Se amestecă în compoziţie smântâna şi se lasă să se răcească puţin.

2. Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Pe blatul de lucru presărat cu făină se întinde aluatul la o grosime de 3-4mm. Cu ajutorul unei farfurii sau sau al unui bol, se decupează 6 discuri cu diametrul de 15 cm. Se încorporează brânza în amestecul cu praz şi se pune câte puţin din această compoziţie în mijlocul fiecărui disc. Se ung marginile de aluat cu ou, apoi se pliază şi se presează cu degetele pe margine pentru a sigila pacheţelul.

3. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu oul rămas şi se coc 40-45 de minute până devin aurii. Se servesc calde sau reci.

4. V.N. per porţie: 541 kilocalorii, 13g proteine, 34g grăsimi, 13g grăsimi saturate, 46g carbohidraţi, 3g fibre, 2g zahăr, 1,5g sare

Sursa foto: goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum să îți pregătești corect grădina la început de primăvară
Primăvara este anotimpul reînnoirii, deci momentul perfect să îți...
 
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0