Ouăle de gâscă seamănă cu ouăle de găină, din punct de vedere al gustului, dar mărimea și coaja sunt total diferite. Oul de gâscă este de 3 ori mai voluminos decât cel de găină, iar coaja este mai groasă. O altă diferență între cele două este mărimea gălbenușului, la fel, cel de gâscă este mai mare, mai vâscos și are o culoare portocalie mai intensă, dacă gâsca este crescută natural. La fel ca și ouăle de găină, cele de gâscă se pot găti în toate felurile.
În medie, un ou de gâscă are 260 de calorii, 20 de grame de proteine, 19 grame grăsimi, 1.200 miligrame colesterol (față de 186 mg cât are oul de găină), 200 miligrame sodiu, 300 mg potasiu și aproape 2 grame de carbohidrați. Substanțe nutritive: vitamina A (270 micrograme), vitamina B (127 micrograme), vitamina D (2,5 micrograme), vitamina E, calciu, fier, magneziu, zinc, seleniu, retinol, tiamină, riboflavină, acid folic, colină.
Beneficii ale consumului de ouă de gâscă:
- în sarcină, ajută la dezvoltarea sănătoasă a creierului fătului, datorită conținutului de acid folic;
- susține sistemul imunitar, te ferește de infecții și ține oboseala la distanță;
- excelentă sursă de proteine;
- previne bolile de inimă și anemia;
- bune pentru oase și dinți din cauza conținutului de fosfor;
- benefice persoanelor cu boli de ficat sau fumătorilor, deoarece ajută la curățarea organismului de toxine și metale grele;
- bune pentru vedere, datorită conținutului de luteină, dar ajută și la îmbunătățirea memoriei și a puterii de concentrare;
- albușul, folosit în măști e față, curăță pielea în profunzime și reglează secreția de sebum.
Citește și: Când să porți dresuri cu bandă adezivă!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://perfecte.md/retete/ouale-de-gasca-informatii-nutritionale-calorii-colesterol-beneficii-retete---2570953.html